У сусрет противнику – Пролетер

39

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова дочекују Пролетер на стадиону ,, Рајко Митић“ у оквиру 24. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели настављају борбу за четврту узастопну титулу након што су завршили са Европом за ову сезону, после ремија у реванш утакмици у Италији са Миланом (1:1).

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против екипе са Слане баре смо се до сада сусрели седам пута и имамо максималан учинак од седам победа уз гол разлику од 15:1. Први сусрет београдских и новосадских црвено-белих био је 25. септембра 2013. године у Купу Србије када је наш тим славио резултатом 3:0 у Новом Саду головима Абиоле Дауде два пута и Нејца Печника. Последњи меч између Звезде и Пролетера одигран је ове сезоне у 5. колу Суперлиге Србије. Завршен је победом изабраника Дејана Станковића, а једини стрелац на мечу био је Ел Фарду Бен.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 24. кола, између Црвене звезде и Пролетера, можете да пратите на каналима Аренаспорт 1 и Б92, са почетком у 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 62 освојена бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 20 победа и два ремија, уз гол разлику 57:9. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на страни против Спартака из Суботица, и славили су у том дуелу са 2:1. Што се тиче Пролетера са Слане Баре, налазе се на седмом месту са 36 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су десет победа уз шест ремија и седам пораза уз гол разлику 22:20. Последњи меч одиграли су против Металца из Горњег Милановца код куће где су поражени са 2:1.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе је млади Живојиновић са пет погодака, иначе овосезонско појачање из Вождовца. Прати га искусни нападач Миросављев са четири гола. Пролетер има веома тврду одбрану коју доста екипа није успело да пробије. На голу је Никола Васиљевић који је дошао из Радника у последњем прелазном року због одласка сјајног Петрића у Арарат, а стамену одбрану чине Леандро, Јоковић, Башановић, и искусни Милошевић бивши играч Рада.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Новица Анђеловски, а поред аут линија помагаће му Горан Бељин и Павле Пипер.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 13:00 Инђија – Партизан 0:6 (0:3)

– 15:30 Војводина – Напредак 1:0 (0:0)

Субота:

– 14:00 Бацка – Чукарички

– 14:00 Нови Пазар – Мачва

– 14:00 Раднички Ниш – Спартак Суботица

– 14:00 Радник – Јавор

– 16:05 Металац – ТСЦ Бачка Топола

– 16:05 Рад – Младост

– 16:05 Златибор Чајетина – ФК Вождовац

Претходни текстЗвезда поново међу топ 50 у Европи
Следећи текстКадеткиње савладале Новосадску ЖКА