Звезда тренирала на „Сан Сиру“

46

Одрадили су фудбалери Црвене звезде последњи тренинг пред утакмицу са Миланом која је на програму сутра од 21 час и „осетили“ траву „Сан Сира“ на који ће сутра истрчати и покушати да елиминишу италијанског великана из Лиге Европе.

Тренингу је претходила конференција Дејана Станковића који је истакао да су сви фудбалери изузетно спремни за меч и да га са нестрпљењем исчекују, што се видело и када су истрчали на терен другог највећег стадиона у Европи који има капацитет од 75293 места. Иако ће сутра трибине бити празне, сигурно је да нас чека прави фудбалски спектакл као и увек када снаге одмеравају Црвена звезда и Милан.

Први је на терен изашао стручни штаб који је спремио реквизите и лопте како би се првотимци добро загрејали. Уследила је добро позната „шева“, а онда и рад на тактици, што је типичан распоред тренинга који фудбалери нашег тима имају дан пред утакмицу, поготово европску. Станковић је својим изабраницима пренео све оно што им је битно да знају пред меч са Миланом, иако су и дан пред полазак у Италију вредно увежбавали тактику за реванш сусрет са италијанским представником. Ипак, данас су имали прилику да утврде градиво на стадиону који је један од 29 са дозволом да се на њему игра финале Лиге шампиона и који је кроз своју богату спортску, али и културну историју угошћавао многе познате музичаре. Његова прва намена била је да послужи на Светском првенству које се одиграло 1934. године, а сада је један од најпознатијих фудбалских домова у Европи и место на ком играју градски ривали – Милан и Интер.

Претходни текстФутсалери заустављени у осмини финала Купа Србије у Алексинцу
Следећи текстИза југа Маракане – Омладинци спремни за наставак сезоне