У сусрет противнику – Милан

26

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час гостују Милану на стадиону ,, Сан Сиро“ у оквиру реван утакмице шеснаестине финала Лиге Европе. Наш тим је у првој утакмици са Миланом одиграо нерешено (2:2) у Београду. Црвено-бели су у првенственој утакмици пред меч са Италијанима успешно савладали на гостовању Спартак из Суботице (2:1).

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Милана, наш тим је одиграо шест утакмица, а последњи дуел био је прошлог четвртка на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру прве утакмице шеснаестине финала Лиге Европе. Црвена звезда је одиграла нерешено са росонерима, а стрелци у тиму Дејана Станковића били су Гелор Канга и Милан Павков.

Двомеч одигран је 2006. године у оквиру трећег кола квалификација за групну фазу Лиге шампиона. У првом сусрету који је одигран на ,,Сан Сиру“ победу минималним резултатом однели су росонери 1:0, док је реванш у Београду, такође, завршен у корист италијанског представника 2:1. Стрелац јединог, али маестралног поготка за црвено-беле био је Душан Ђокић.

Сусрет Звезде и Милана из 1988. године је карактеристичан јер је уместо двомеча у Купу европских шампиона одиграно три утакмице. Црвена звезда је успела да оствари позитиван резултат у првом мечу који се играо у Италији (1:1). Реванш меч у Београду био је прекинут у 64. минуту због магле при вођству нашег тима од 1:0. УЕФА је тада донела одлуку да се наредни дан одигра потпуно нова утакмица, која је завршена 1:1, а екипа Милана је прошла даље после продужетака захваљујући бољем извођењу једанаестераца (2:4).

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице нокаут фазе Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, можете да пратите на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1, са почетком у 21 час.. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у доброј форми, у последњој одиграној утакмици пред пут у Милан, наш тим је наставио победнички низ у домаћем првенству савладавши Спартак из Суботице (2:1). До шеснаестине финала Лиге Европе наш тим је дошао после добрих партија у групној фази овог такмичења. Црвено-бели су се пласирали као другопласирани иза немачког Хофенхајма, а испред Гента и Слован Либереца. Наш тим је остварио три победе уз две нерешене и једну изгубљену утакмицу, уз гол разлику 9:4. Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 62 освојена бода налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 20 победа и два ремија, уз гол разлику 57:9.

Што се тиче Милана, у великом су паду што се форме тиче. Ипак се налазе на другом месту у италијанској Серији А са 49 бодова. Тим Стефано Пиолија забележио је 15 победа уз четири ремија и четири пораза уз гол разлику 45:28. У домаћем првенству су наставили са црном серијом, после пораза од Специје (2:0), Милан је изгубио и у дербију од Интера (3:0). Росонери су групну фазу Лиге Европе прошли као првопласирана екипа . Имали су 13 бодова из четири победе, једног ремија и изгубљене утакмице уз гол разлику 12:7, у групи са Лилом, Спартом из Прага и Селтиком.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Милан има квалитетне играче на свим позицијама. Златан Ибрахимовић је највећа претња иако није постигао гол на последња три меча, и даље је најбољи стрелац екипе са 14 погодака. Поред Ибрахимовића, ту је Франк Кеси који је ове сезоне кључан играч у редовима Росонера, поред добрих дефанзивних вештина, добар је и у нападу. Постигао је седам голова. Играч који се испоставио као највећа претња у Београду је дефинитивно Тео Ернандез, који игра одличну сезону.Поред овог сјајног трија, ту су и Алесио Ромањоли, Ђанлуиђи Донарума који је показао квалитет одбранивши мноштво покушаја црвено-белих, Симон Кјаер, Саулио Меите, Саму Кастиљехо и Хакан Чалханоглу одличан плејмејкер, који је забележио осам асистенција уз један погодак.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на мечу делиће шпански судијски трио, а главну улогу имаће прослављени судија Хесус Хил Манцано, а помагаће му Диего Барберо и Анхел Невадо.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда:

18:00 Тотенхем – Волфсбергер

Четвртак:

18:55 Ајаx – Лил

18:55 Арсенал Бенфика

18:55 Хофенхајм – Молде

18:55 Наполи – Гранада

18:55 Ренџерс – Антверп

18:55 Шахтјор – Макаби Тел Авив

18:55 Виљареал – Салзбург

21:00 Рома – Брага

21:00 Бајер Леверкузен – Јанг бојс

21:00 Клуб Бриж – Динамо Кијев

21:00 Динамо Загреб – Краснодар

21:00 Лестер – Славија Праг

21:00 Манчестер јунајтед – Реал Сосиједад

21:00 ПСВ – Олимпијакос

Претходни текстБранковић и Михаиловић нови сениори КК Црвена звезда
Следећи текстЦрвена звезда продужила уговор са Данилом Илићем