Станковић: Нема предаје, спремни смо за борбу

55

Црвена звезда ће сутра од 21 час одмерити снаге са Миланом у реванш мечу шеснаестине финала Лиге Европе, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч на „Сан Сиру“.

Лепо се осећам што сам се вратио на стадион на ком сам играо десет година, у дресу Интера. Да ми је неко рекао тада да ћу доћи са Црвеном звездом као тренер и одиграти овако велику утакмицу, не бих му веровао. Веома емотиван тренутак за мене. Што се тиче сутрашње утакмице, неће бити лако ни нама, ни ривалу. Код нас се каже кад те неко напада, ти треба да се браниш како треба. Нећемо „продати кожу“ лако и сигурно се нећемо предавати. Морамо да се супроставимо Милану са нашим идејама и стилом игре који гајимо – почео је Станковић.

Неће калкулисати Црвена звезда у сутрашњем мечу, уверава шеф стручног штаба нашег тима.

– Неће бити лако, али нисмо калкулисали ни пред утакмицу у Београду. Небитна је формација у којој смо играли, већ како смо изгледали на терену, а знамо како је то деловало, свесни смо тога. Такође, јасно је да не може да се одигра испод тог нивоа, ако желимо да се надамо против Милана. Дали смо два гола код куће, а један нам сутра треба за пролаз… Ипак, морамо бити опрезни и не смемо им оставити простор на другој страни терена, јер су у стању да се за неколико секунди појаве пред нашим голом. Имају добру транзицију, брзи су и јаки, видело се то. Знамо колико је Милан квалитетан, али борбу нико не може да нам одузме, као ни наду да имамо шансу за пролаз даље. То не говорим као песимиста, већ као реалиста.

Тврди Станковић да ће у току наредног дана у потпуности бити сигуран који ће тим извести против Милана.

– Имамо 24 часа до утакмице и оптимиста сам што се тиче здравственог билтена свих фудбалера који су допутовали. Не желим да ризикујем, видећемо сутра да ли неко може или не, али на свакој позицији имамо адекватне „замене“ и момке који су спремни да играју. По том питању немам дилеме, једино ми преостаје да видим ко може и да ли може да одигра. Да просто донесем одлуку да ли је то ризик који може да се прихвати.

Сматра Станковић да су утакмице овог типа својеврсна награда за фудбалере нашег тима.

– Говорим играчима које тренирам да је ово награда за сво њихово одрицање и поштење, као и труд и рад који свакодневно демонстрирају. Милан може само да им буде награда за све оно што су прошли, јер ће сутра имати могућност да се докажу против једног квалитетног тима и великог клуба. Ово је прилика за све нас. Жао ми је што пре седам дана нису осетили пуну Маракану, као и што неће играти овде пред навијачима, јер заиста буде спектакл када су трибине испуњене. Много емотивно доживљавам долазак овде, свашта сам прошао фудбалер Интера, сећам се свих дербија, голова и заиста носим лепе успомене. Чудно је како живот успева да затвара кругове.

Понавља шеф стручног штаба нашег тима оно што често говори када је пред нашим тимом „велика“ утакмица, да његови играчи морају бити храбри, али и паметни.

Желимо да играмо храбро, али паметно. Не желимо да се залећемо слепо, нити да нам се било шта обије о главу. Показали смо у утакмицама у Европи да знамо да играмо на резултат и да ако треба да се бранимо, то ћемо учинити, али и да нам није страно да са великим бројем играча нападнемо ривала. Поента је да све то буде организовано и да будемо свесни где су наше предности. Милан је у повољнијем положају од нас, јер ми сутра морамо да победимо, а крећемо од 0:0, што је резултат који њима одговара. Имају густ распоред, боре се за нешто важно, али и Лига Европа је такмичење ком су посвећени – закључио је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда продужила уговор са Данилом Илићем
Следећи текстФутсалери заустављени у осмини финала Купа Србије у Алексинцу