Станковић: У Суботици са најбољим тимом

60

Фудбалери Црвене звезде враћају се обавезама у националном првенству после оствареног одличног резултата у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, коју су црвено-бели одиграли против Милана (2:2). Наше првотимце сутра од 17 часова и 5 минута одмериће снаге са екипом Спартака, а очекивања пред дуел 23. кола Суперлиге Србије изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Сећамо се сви утакмице против Спартака из првог дела сезоне, сви су уживали, била је то отворена, лепа, јака утакмица. Храбри Спартак је дошао да се надиграва са Црвеном звездом и ја сам то похвалио одмах после меча. Очекујемо сличну ситуацију и у Суботици. Имамо само један циљ, а то је да донесемо три бода кући – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на могуће позиве играчима из омладинског погона да се прикључе првом тиму.

– Вељко Николић се вратио у тренажни процес, такође ту су Гаврић и Крстовић и Петровић, за сада нећемо прикључивати никога више првом тиму. Момци треба да наставе да раде са својим тренерима и сигурно ће неко од њих до краја сезоне добити праву шансу.

Бивши капитен Црвене звезде није крио да су црвено-бели тренутно максимално фокусирани на Спартак.

– Свака следећа утакмица је најважнија, са тим за ових годину дана нисам имао проблема и сумњам да ћу имати и у овој утакмици. Милан је архивиран, следећи меч је против Спартака, па ћемо онда опет да размишљамо о Милану. Већ се повела прича како ћемо играти против Милана због добијених жутих картона и повреда, али у овом тренутку заиста не размишљам о томе, него о сутрашњем мечу против Спартака. У Суботици ће на терен изаћи најбољи тим, не калкулишем у овом тренутку, нити размишљам о уигравању за Милано.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о најновијем појачању Филипу Фалку.

– Фалко још увек није у потпуности спреман да одигра свих 90 минута, али за 60-65 минута у виском ритму и више него спреман. Није ме изненадио, упознат сам са свим његовим квалитетима, само је то све потврдио. Драго ми је што је прави деби имао против Милана и да ће у Суботици направити разлику и превагу што се тиче наше игре и нашег циља.

Одговорио је Дејан Станковић и на питање које интересује све навијаче црвено-белих, када ће на терену поново видети Звездину десетку.

– Надамо се да ће Катаи бити што пре спреман да заигра, близу смо тога. Он сам има велику жељу, а ми га сви жељно ишчекујемо.

Аксел Бакајоко доживео је лакшу повреду, а шеф стручног штаба истакао је да везног играча нашег тима очекује краћа пауза.

Бакајоко се повредио приликом спашавања једне лопте, да не оде у корнер, направио је ротацију, истегао мало унутрашњи лигамент, повреда није озбиљнија, али захтева неких седам дана мировања, тако да ће он за 7-8 дана бити са групом – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстФалћинели обрадовао најверније „златним“ чланским картама
Следећи текстУ сусрет противнику – Спартак