Борјан Звездин рекордер

48

Меч против Милана на стадиону ,,Рајко Митић“ био је 51. у европским такмичењима за нашег капитена Милана Борјана. Та утакмица подигла га је на сам врх листе континенталних наступа у црвено-белом дресу, јер је тиме престигао дојучерашњег рекордера Владимира Петровића Пижона.

Много пута је констатовано да је Милан Борјан Звездин најбољи голман у овом веку, што он, константно, из утакмице у утакмицу доказује. Капитен нашег тима срушио је рекорд који је на снази већ четири деценије, а који је претходно поставио Владимир Петровић Пижон. У утакмици са Слованом из Либереца је изједначен, а Борјан га је сада и оборио.

Поносан сам што сам део Звездине историје. Учинићу све да наставимо да је пишемо и наредних сезона – рекао је Звездин рекордер и капитен Милан Борјан.

Чињеница је да Борјан није пропустио ниједну европску утакмицу од када је дошао у Црвену звезду, још давне 2017. године. Од самог старта заузео је место у првој постави и постао миљеник Звездиних навијача. Одиграо је више од 160 утакмица у свим такмичењима, а наступао је укупно 51. пут у Европи, чиме је успео да сруши рекорд који је дуго био недодирљив.

ЗВЕЗДИНИ ЕВРОПСКИ РЕКОРДЕРИ:

1. Милан Борјан 51

2. Владимир Петровић 50

3. Душан Савић 41

4. Јован Аћимовић 39

5. Зоран Филиповић, Михаљ Кери, Милош Шестић 35

Претходни текстБорјан: Били смо храбри
Следећи текстПавков: Волим велике утакмице