Црвена звезда – Милан 2:2 (0:1)

166

Одиграли су фудбалери Црвене звезде добру утакмицу, били су храбри и имали конкретне прилике, а још једна антологијска утакмица између нашег клуба и Милана завршена резултатом 2:2. Поготке за црвено-беле у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе постигли су Гелор Канга и Милан Павков, а реванш је за седам дана у Италији .

Црвена звезда – Милан 2:2 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Касос Сидиропулос (Грчка).

Стрелци: Канга у 52. (из једанаестерца) и Павков у 90. минуту за Црвену звезду, а Панков у 42. (аутогол) и Ернандез у 59. минуту (из једанаестерца) за Милан.

Жути картони: Милуновић, Родић (Црвена звезда), Ромањоли, Манџукић, Ђ. Донарума (Милан).

Црвени картон: Родић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 74. Гајић), Панков, Милуновић, Дегенек, Родић, Петровић (од 81. Саного), Канга, Бен (од 60. Фалко), Иванић (од 81. Бакајоко), Фалћинели (од 81. Павков).

Резерве: Поповић, Гајић, Срнић, Саного, Бакајоко, Фалко, Гаврић, Вукановић, Павков.

Милан: Ђ. Донарума, Калулу, Ромањоли, Томори, Ернандез (од 77. Дало), Меите, Бенасер (од 40. Тонали), Крунић, Кастиљехо, Ребић (од 46. Леао), Мандужкић (од 82. Чалханоглу).

Резерве: А. Донарума, Татарушану, Калабрија, Дало, Тонали, Чалханоглу, Ибрахимовић, Леао, Кјаер, Габија, Селемекерс, Кеси.

Сусрети Црвене звезде и Милана, два европска великана су увек били антологијски, а и овог пута су фудбалери нашег тима храбро изашли на терен и до последњег минута се борили за црвено-бели д рес. Мотивисано, од првог минута, су у меч ушли фудбалери нашег тима. Ипак, претили су и гости, па је прво у седмом минуту био поништен гол Кастиљеха због офсајда, а потом и пет минута касније је Ернандез играо руком, пре него што је лопту послао у мрежу, те је ВАР соба консултована, а на семафору остало 0:0.

Као да је то додатно инспирисало наше фудбалере који су потом све преузели у своје руке. Прво је Панков главом шутирао тик поред стативе у 14. минуту, чиме је започет, практично низ, конкретних прилика за изабранике Дејана Станковића. Минут касније је и Канга шутирао са више од двадесет метара, али је лопта стигла до Бена који није успео да је прихвати на прави начин. Опробао је ударац и Петровић у 18. минуту, али је лопта завршила преко гола.

Велике проблеме одбрани Милана правио је Иванић, а и више него конкретну прилику је имао у 20. минуту. Бен га је сјајно „спојио“ са голом, Иванић је стајао искоса са десне стране и шутирао, а Донарума је крајњим напорима, практично ногом, успео да заустави ударац. Пет минутакасније и поново је Иванић био у центру пажње. Сјајно се ослободио чувара и са двадесетак метара шутирао, али се још једном истакао чувар мреже гостију. Све је било лакше фудбалерима нашег тима, јер су се испред стадиона окупили најватренији навијачи и песмама гурали изабранике Дејана Станковића ка победи. Није се Бен задовољавао резултатом, па је и он у 32.минуту шутирао, а онда је и Гобељић пронашао Фалћинелија у казненом простору, после чега је уследио корнер.

Нажалост, пад концентрације и гости су стигли до вођства. Играо се 42. минут када је Панков имао најбољу намеру, да расчисти оштар пас Каљехона који је ишао у петерац, али је уместо тога послао лопту иза леђа Борјана. Могао је Милуновић да поравна резултат у последњим тренуцима првог дела игре, али је са десетак метара, из окрета, шутирао преко пречке.

Наставили су фудбалери нашег тима и у другом полувремену да ређају шансе. Видело се да гол Милана „виси у ваздуху“ и да је само питање тренутка када ће доћи до изједначења. Играо се 48. минут када се Фалћинели заградио и „одложио“ лопту за Иванића који је упослио Бена, а он је отишао превише искоса и олакшао посао Донаруми. Ипак, играо се 52. минут када је Фалћинели спољним делом копачке покушао и погодио Ромањолија у руку, а судија је показао на белу тачку. Ауторитативно је Гелор Канга узео лопту у руке и рутински погодио угао гола Милана.

Ипак, уследио је једанаестерац и на другој страни када је Панков фаулирао Ернандеза у 59. минуту, а он преузео одговорност и погодио за ново вођство тима из Италије. Посегао је Станковић за изменама, па се на терену нашао Фалко уместо Бена. Имао је шансу Фалћинели у 70. миуту, али се одлучио за пас уместо шута, што су предвидели дефанзивци гостију и успели да интервенишу. Шансу је добио и Гајић уместо Гобељића, а наш тим је последњих петнаест минута имао фудбалера мање, јер је Родић добио други жути картон после старта над Меитеом.

Троструку измену је направио Станковић када су се на терену нашли Саного, Бакајоко и Павков уместо Петровића, Иванића и Фалћинелија. А онда је на сцену ступио управо Милан Павков – херој Маракане. Играла се надокнада времена када је „небеским“ скоком високи нападач из Бегеча после центаршута Канге из корнера, главом послао лопту иза леђа Донаруме. Тиме је постављен коначан резултат, а реванш је за седам дана у Милану.

Претходни текстАндреа Стојадинов бронзана на Гран слему у Тел Авиву
Следећи текстМилуновић: Верујем у пролаз