У сусрет противнику – Милан

41

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 55 минута дочекују Милан на стадиону ,, Рајко Митић“ у оквиру шеснаестине Лиге Европе. Црвено-бели су у првенственој утакмици пред меч са Росонерима успешно савладали на гостовању Раднички Ниш (1:0).

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Милана, наш тим је одиграо пет утакмица, а последњи двомеч одигран је 2006. године у оквиру трећег кола квалификација за групну фазу Лиге шампиона. У првом сусрету који је одигран на ,,Сан Сиру“ победу минималним резултатом однели су Росонери 1:0, док је реванш у Београду, такође, завршен у корист италијанског представника 2:1. Стрелац јединог, али маестралног поготка за црвено-беле био је Душан Ђокић.

Сусрет Звезде и Милана из 1988. године је карактеристичан јер је уместо двомеча у Купу европских шампиона одиграно три утакмице. Црвена звезда је успела да оствари позитиван резултат у првом мечу који се играо у Италији (1:1). Реванш меч у Београду био је прекинут у 64. минуту због магле при вођству нашег тима од 1:0. УЕФА је тада донела одлуку да се наредни дан одигра потпуно нова утакмица, која је завршена 1:1, а екипа Милана је прошла даље после продужетака захваљујући бољем извођењу једанаестераца (2:4).

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице нокаут фазе Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, можете да пратите на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1, са почетком у 18 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 59 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 19 победа и два ремија, уз гол разлику 55:8. У нокаут фазу Лиге Европе наш тим се пласирао после добрих партија у групној фази овог такмичења. Црвено-бели су се пласирали као другопласирани иза немачког Хофенхајма, а испред Гента и Слован Либереца. Наш тим је остварио три победе уз две нерешене и једну изгубљену утакмицу, уз гол разлику 9:4. У генералној проби пред Лигу Европе – Звезда је савладала на гостовању Раднички Ниш (1:0) у оквиру националног шампионата.

Што се тиче Милана, налазе се на другом месту у италијанској Серији А са 49 бодова. Тим Стефано Пиолија забележио је 15 победа уз четири ремија и три пораза уз гол разлику 45:25. Пред сусрет са нашом екипом доживели су пораз од Специје (2:0) у домаћем првенству. Росонери су групну фазу Лиге Европе прошли као првопласирана екипа . Имали су 13 бодова из четири победе, једног ремија и изгубљене утакмице уз гол разлику 12:7, у групи са Лилом, Спартом из Прага и Селтиком.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као најопаснији играчи у редовима Милана, издвојили су се Златан Ибрахимовић који је постигао 14 погодака на 12 мечева, поред њега ту је Френк Кеси који је ове сезоне неизоставни шраф Пиолијеве екипе. Везни играч осим што доноси чврстину Росонера на терену постигао је и седам погодака. Одличне партије пружа и Тео Ернандез леви бек је постигао четири поготка уз четири асистенције. Такође ту је и Хакан Чалханоглу одличан плејмејкер, који је забележио осам асистенција уз један погодак. За добру одбрану задужени су капитен Алесио Ромањоли уз Симона Кјаера и врхунског младог голмана Ђанлуиђија Донаруму. Све то не би било како јесте да на клупи није Стефано Пиоли који је склопио све коцкице и из играча извукао максимум. Током зимског прелазног рока, једно од најзвучнијих појачања Росонера је Марио Манџукић, а поред њега дошли су и Фикајо Томори и Суалио Меите.

СУДИЈА МЕЧА

Грчки судијски трио делиће правду на утакмици између Црвене Звезде и Милана. Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Анастасиос Сидиропулос, а поред аут линија помагаће му Костарас Полихронис и Димитриадис Лазарос.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

18:55 Брага – АС Рома

18:55 Динамо Кијев – Цлуб Бриж

18:55 Краснодар – Динамо Загреб

18:55 Олимпијакос – ПСВ

18:55 Реал Сосиједад – Манчестер јунајтед

18:55 Славија Праг – Лестер

18:55 Wолфсбергер АЦ – Тотенхам

18:55 Јанг Бојс – Бајер Леверкузен

 

21:00 Антwерп – Гласгов Рендзерс

21:00 Бенфика – Арсенал

21:00 Гранада – Наполи

21:00 Лил – Ајакс

21:00 Макаби Тел Авив – Шахтјор

21:00 Молде – Хофенхајм

21:00 Салзбург – Виљареал

Претходни текстКатарина Ђурђевић наставља победнички низ
Следећи текстСтанковић: Морамо бити паметни и храбри