Јуниорке декласирале градског ривала

48

Јуниорке ККЖ Црвена звезда Комбанк убедљиво су савладале градског ривала, КЖК Партизан 1953, у хали СЦ “Мастер”, 79-49 (16-17, 21-9, 25-15, 17-8).

Утакмицу је обележио повратак на паркет Тамаре Чорто, после дуге паузе због повреде. Звездин плејмејкер је имао одличну ролу у убедљивој победи.

Осим у првом периоду игре, када је домаћин имао предност и користио грешке црвено-белих, нису имале Звездине девојке проблема да контролишу дешавања на паркету. Имале су црно-беле 9-4 и 12-6, али је у финишу Црвена звезда серијом 6-0 стигла до изједначења, а Нина Самарџић била половична са пенала и донела 17-16 својој екипи након првих десет минута. Већ у том периоду Тамара Чорто је убацила 9 поена.

Друга деоница је потпуно припала изабраницама Немање Планојевића. Звезда је у серијама ломила противника, серијом 10-0 преузела вођство, затим 6-0 за сигурну предност на полувремену. Ива Кецман је имала одличну ролу у тим моментима, Тамара Ромчевић је везала осам поена, а Хелена Ковачевић у оба правца одржавала континуитет. Управо је Хелена Ковачевић из “одбојке” постигла поене пре истека 20.минута, али судијски тандем није то видео, па је резултат између два полувремена био 26-37.

И поред одличног шута за три поена црно-белих (6/7 до средине трећег периода) и проблема са фауловима капитена Иве Кецман, нису црвено-беле имале проблем да контролишу стечену разлику. Кецман је успела да врати тројку, а незаустављива је била Хелена Ковачевић, која је убацила 13 поена у трећој четвртини. Серија одузетих лопти и лаких поена у транзицији и чврсте одбране брзо су направиле разлику и донеле црвено-белима +20, разлику са којом се ушло у последњих 10 минута, 41-62.

Последњи квартал је донео недоумицу само којом разликом ће Звезда славити у новом градском дуелу. Тамара Чорто је наставила да погађа, Дуња Зечевић је валоризовала контролу скока и убацила прве поене, што је донело максималних плус 35. Зечевићева, Ковачевића и Кецман су утакмицу завршиле са двоцифреним бројем ухваћених лопти. И поред великог броја неискоришћених зицера и 6/14 са пенала, Звезда је декласирала црно-беле вршњакиње и остварила пету победу над истим ривалом у сезони у свим узасним категоријама. У финишу су све играчице добиле прилику, а домаћа екипа успела да смањи разлику до коначних 49-79.

Тамара Чорто са 20 поена најефикаснија, Хелена Ковачевић је убацила 17, Ива Кецман 12, а двоцифрена је била и Тамара Ромчевић са 10.

У наредном колу, Црвена звезда дочекује ККЖ Раднички Београд, а победа доноси потврду првог места у групи Б пред почетак завршног турнира.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић, Чорто 20, Кецман 12, Васиљевић 2, Зечевић 6, Матић 1, Спасовски 5, Милановић 6, Ковачевић 17, Вуловић, Ромчевић 10. Тренер: Немања Планојевић

Претходни текстМлађе пионирке у победничком ритму
Следећи текстМркела: Милану неће бити лако са Звездом