Раднички Ниш – Црвена звезда 0:1 (0:1)

29

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостујућем терену екипу Радничког из Ниша у оквиру 21. кола Суперлиге Србије резултатом 1:0 (1:0), чиме су учврстили лидерску позицију у националном првенству пред утакмицу шеснаестине финала Лиге Европе.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: Чаир.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Иванић у 26. минуту.

Жути картони: Ристић, Пантелић (Раднички Ниш), Павков (Црвена звезда).

Раднички Ниш: Ристић, Аксентијевић, Стевановић, Бјеличић, Ћирковић (од 59. Станковић), Петровић, Пантелић, Ђуричковић, Митровић (од 46. Ф. Марковић), Ђуричин (од 46. Ристић), Ковачевић.

Резерве: Којић, А. Марковић, Недељковић, Станковић, Шљивић, Спасић, Касалица, Ф.Марковић, Ристић, Трифуновић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Ераковић (од 59. Гобељић), Саного, Канга (од 63. Срнић), Иванић, Бен (од 82. Родић), Гаврић (од 46. Вукановић), Павков (од 82. Фалко).

Резерве: Поповић, Гобељић, Крстић, Родић, Митуљикић, Срнић, Вукановић, Фалко, Крстовић.

Црвена звезда је од старта меча ставила до знања да је у Ниш дошла по сва три бода. Већ у 3. минуту меча црвено-бели су запретили противнику, покушао је Ераковић са ивице шеснаестерца, међутим лопта се одбила од противничког играча, а наш тим није успео већ у уводним моментима меча да дође до предности. Сјајно је Гајић одузео лопту у 5. минуту и покренуо акцију нашег тима, центрирао у петерац где се налазио Павков, али је испред њега лопту ван игре послао противнички играч. Поново је покушао Ераковић у 9. минуту после центаршута Бена, који је пронашао момка рођеног 2001. године у казненом простору противника. Надскочио је Ераковић играче Радничког и покушао главом, али је лопта отишла преко гола. Највећу прилику за наш тим у 10. минуту меча имао је Бен. Сјајно је Канга упутио лопту према Бену, који се одлично снашао и поред два противничка играча упутио ударац ка голу Ристића, али је чувар мреже Радничког био на правом месту.

Центрирао је Гајић у 15. минуту и пронашао Павкова у шеснаестерцу Радничког, који је одлично прихватио лопту и шутирао у оквир гола екипе из Ниш, али је његов покушај поново зауставио голман Ристић. Феоменалан шут Гајића у 25. минуту није резултирао голом. Снажан ударац са 20 метера упутио је десни бек црвено-белих, али је чувар мреже Радничког уз доста проблема успео да заустави одличан ударац играча нашег тима. После изведеног шестог корнера у 26. минуту меча фудбалери Црвене звезде дошли су до предности. Ударац из угла извео је Канга и пронашао Иванића који се налазио поред леве стативе, одлично захватио лопту главом и успео да затресе мрежу противника. Изабраници Дејана Станковића после постигнутог гола наставили су са изузетно офанзивном и агресивном игром, а прилику да се упишу у листру стрелаца имали су Гаврић и Павков. Стручни штаб нашег тима може да буде и више него задовољан чињеницом да више од 30 минута игре играчи Радничког нису успели озбиљније да угрозе гол Милана Борјана. Изузетно пожртвован Ел Фарду Бен пред сам крај првог полувремена, борба за сваку лопту, али и жеља за додатно офанзивнијом игром је нешто што смо могли да видимо од момка са Коморких острва у другом делу првог полувремена. Поптуна доминација нашег тима, упутио је ударац у 44. минуту и Гелор Канга, лопта је ишла у оквир гола Ристића, али наш тим није успео да дуплира предност.

Друго полувреме почело је нешто слабијим интензитетом у односу на почетак утакмице, а вођство нашег тима натерало је играче Радничког да играју агресивније од 46. минута меча. На почетку другог полувремена у игру је ушао Вукановић, уместо Гаврића, док је шеф стручног штаба Радничког такође извршио две измене. Наставио је Иванић да приказује одличну игру и да потврђује одличну форму у којој се налази. Сјајно је преварио играча Радничког у казненом простору домаћих, али је Аксентијевић успео уз доста проблема да га заустави уз помоћ голмана Ристића. Запретио је Раднички у 56. минуту, најбољу прилику имала је екипа из Ниша преко Аксентијевића, који је упутио ударац ка голу Борјана и погодио пречку. Шеф стручног штаба Дејан Станковић био је принуђен да у 59. минуту дуела направи другу измену, у игру је ушао Гобељић, а ван терена је изашао Ераковић, који због повреде није могао да настави меч. Већ у 63. минуту извршена је још једна измена у нашем тиму. Повратник у редове Црвене звезде Срнић заменио је Кангу. Поред великог притиска играча Радничког, дефанзивци нашег тима наставили су да приказују одличну партију и да не дозвољавају противничким фудбалерима да дођу у озбиљнију прилику за гол. У наредних десет минута меча није било конкретних прилика, а играчи нашег тима сигурно су чували стечену предност и настојали да меч мирно приведу крају. Прилику за дебитантски наступ у црвено-белом дресу добио је и Филипо Фалко у 82. минуту меча, када је заменио Пвакова, а у игру је ушао још и Родић, док је терен напустио Бен. Без много ризика играју изабриници Дејана Станковића, а Раднички је још једном показао да је традиционално неугодан ривал. У редовима Радничког могла се уоочити нервоза у последњим минутима меча, док су изабраници Дејана Станковића чврстом и дисциплинованом игром тежили да мирно приведу утакмицу крају.

 

Претходни текстЦрвено-беле савладале Срем
Следећи текстМилијаш: Важни бодови у немогућим условима