Звездини прекиди моћно оружје

64

Победа на отварању пролећног дела сезоне против Новог Пазара (3:1) само је потврдила да су прекиди моћно оружје у игри Звезде. Стручни штаб предвођен тренером Дејан Станковићем уздигао је овај тактички сегмент готово до савршенства.

Да су прекиди уз пас игру постали једно од главних елемената у игри нашег тима говори податак да су од почетка сезоне црвено-бели постигли чак 26 голова после прекида. Изабраници Дејана Станковића су постигли чак 14 голова после ударца из угла. На „комбинације“ из прекида, црвено-бели су дали четири гола. Управо на тај начин се Петровић уписао у стрелце против Гента када је постигао еврогол. У режији Катаија и Бена, наш тим је укупно постигао три гола из директног шута после слободног ударца.

Највећу опасност у нашим редовима за противнички гол после прекида престављају нападачи Фалћинели и Павков. Такође, дефанзивци Милуновић, који се нарочито истакао на утакмици против Гента у Лиги Европе, затим Дегенек, Панков и Родић који је био стрелац у мечу са Новим Пазаром. Из другог плана највише су погађали управо Петровић, Канга, Николић и Иванић који су више пута показали да имају фантастичан шут.

Црвена звезда се максимално учврстила и када је реч о дефанзивним прекидима. Наш тим је у досадашњем делу сезоне одиграо 32 утакмице, а примио само два гола на тај начин, што је и више него импресивно.

Прекиди ће наставити да буду важно оружје у игри тима Дејана Станковића у наредним утакмицама шампионата и у циљу освајања дупле круне, као и у двомечу нокаут фазе Лиге Европе против Милана.

Претходни текстНедељко Милосављевић делио плакете верним члановима
Следећи текстЦрвена звезда убедљива на почетку КРК