У сусрет противнику – Нови Пазар

21

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 13 часова гостовати екипи Новог Пазара у оквиру 20. кола Суперлиге Србије, чиме ће пролећни део сезоне и званично почети.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара смо до сада одиграли 14 мечева и забележили 12 победа уз реми и пораз, ипак, статистика каже да нам је увек неугодније било на гостовању, с обзиром на то да као домаћини имамо све тријумфе и то веома убедљиве. Међутим, први меч против Новог Пазара одиграли смо у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмину финале Купа Србије. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, голом Александра Јевтића.

У јесењем делу сезоне, на отварању овогидшњег шампионата Суперлиге Србије, савладали смо Нови Пазар резултатом 3:0, а мрежу ривала су погађали Срђан Спиридоновић, Мирко Иванић и Милош Вулић

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 20. кола, између Новог Пазара и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 13 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 53 освојена бода налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 17 победа и два ремија, уз гол разлику 51:7. Троструки узастопни шампион је активан и у Лиги Европе, јер наш тим чека двомеч са Миланом 18. и 25. фебруара. Што се тиче Новог Пазара, они се налазе на 14. месту са 21 освојеним бодом. У досадашњем делу сезоне остварили су пет победа и шест ремија уз осам пораза, са гол разликом 19:32.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Не сме да буде опуштања, то је нешто о чему причамо од када смо се окупили, од првог дана припрема, како пред Кипар, тако и пред Турску. Сваки дан смо баш због тога радили толико јако и добро, не желимо да препустимо ништа случају. Крећемо од нуле, ништа нисмо урадили, тако гледамо на ствари, за нас као да сад почиње првенство и са тим размишљањем ћемо улазити у сваку утакмицу – истако је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као најопаснији играчи у екипи Новог Пазара су се издвојили Алмир Аганспахић, стрелац три поготка током јесењег дела сезоне, али и Бранислав Томић, асистенцијама заслужан за пет голова. У одбрани је десни бек Абдулај Сисе неко ко предњачи у игри у оба правца, а током зимског прелазног рока, Нови Пазар је ангажовао и нашег Уроша Благојевића на позајмицу. Сем Благојевића, пристигли су и Гигић, Киковић, Стоијлковић, све фудбалери који би требали да унапреде њихов тим.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија на мечу између Новог Пазара и Црвене звезде биће Данило Грујић, а помоћници су му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак, 17 часова и 30 минута – Војводина – ТСЦ

Субота, 13 часова – Инђија – Чукарички

Субота, 15 часова – Металац – Раднички

Субота, 15 часова – Радник – Вождовац

Субота, 15 часова – Златибор – Спартак

Субота, 17 часова – Партизан – Напредак

Недеља, 15 часова – Јавор – Младост

Недеља, 15 часова – Бачка – Мачва

Недеља, 15 часова – Рад – Пролетер

Претходни текстОдложена утакмица у Новом Саду
Следећи текстПојачана Звезда у недељу креће на шесту титулу шампиона Србије