Распуцана Звезда на припремама

41

Завршили су првотимци Црвене звезде и други део припрема, одрађен у Анталији, приказали су сјајну игру, остварили три победе уз реми и показали праву фудбалску рапсодију у пријатељским утакмицама.

Резултат није у фокусу на припремним утакмицама, али гол разлика 10:0 лепо звучи и довољно говори о доминантности фудбалера нашег тима. Ипак, Дејан Станковић је акценат ставио на уигравање, пружање шанси свим играчима и етаблирање за све пролећне изазове, којих има три

Већ на мечу против Сласка, иако је то била прва утакмица за црвено-беле још од дуела са Радом који је био одигран 18. децембра прошле године, видело се да су наши фудбалери жељни доказивања. Резултат је био 4:0 за наш тим, а прва три гола показала су невероватну сарадњу одбране и офанзивне линије нашег тима. Прво је Бен упутио ударац из корнера, Дегенек закачио лопту главом, а Иванић са друге стативе погодио. Потом је Фалћинели феноменално искористио продор и асистенцију Гајића, и из окрета погодио рашље гола пољског тима. Сарађивао је италијански нападач са нашим бековима сјајно и у наставку меча па се и други пут уписао у стрелце после продора Родића, а потом је и Павков погодио након паса Николића.

Питање победника у мечу против Уфе решио је голом Немања Милуновић после центаршута Бена, где се још једном видела моћ Црвене звезде из прекида. Ипак, најефикаснији су фудбалери нашег тима били против Академије Пандев када су постигли пет погодака, наравно, без примљеног. Серију је отворио Павков који се сјајно снашао после паса Николића, а потом је и млади везиста погодио са двадесетак метара на додавање Родића. Наставили су наши бекови да буду велико нападачко оружје, па је и Гајић упослио Иванића после чега је уследио гол. Потом се Фалћинели два пута уписао у стрелце, прво на пас Иванића, а онда на додавање Канге.

На послетку, одиграна је и генерална проба против Шатхјора, где су фудбалери нашег тима имали велики број прилика, али је меч био завршен резултатом 0:0.

Као најбољи стрелац на припремама издвојио се Дијего Фалћинели са четири поготка, а пратили су га Мирко Иванић и Милан Павков са два гола. Лидери по асистенцијама били су Милан Родић, Милан Гајић и Вељко са два паса који су претворени у поготке.

По минутажи, предњачили су: Милош Дегенек (275), Мирко Иванић (262), Ел Фарду Бен (250), Милан Гајић (240), Дијего Фалћинели (230), Жељко Гаврић (227), Вељко Николић (206), Секу Саного (204), Милан Борјан (202). Сви остали, од укупно 26 играча који су наступали на припремним мечевима је одиграло мање од 200 минута.

МЕЧЕВИ:

Црвена звезда – Сласк 4:0

Црвена звезда – Уфа 1:0

Црвена звезда – Академија Пандев 5:0

Црвена звезда – Шахтјор 0:0

Претходни текстЈуниорке употпуниле успешан викенд
Следећи текстФалко: Звездаши ће уживати у мојим потезима