Станковић резимирао припреме: Висока оцена за све, много смо напредовали

48

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Дејан Станковић резимирао је све оно што су наши фудбалери урадили током припрема и дао веома позитивну оцену свима.

Од Кипра па до Турске – висока оцена за све играче и стручни штаб. Радило се квалитетно, били смо озбиљни и професионални, видела се жеља и воља код свих да се што пре уиграмо и припремимо за све оно што нас чека, поготово јер ћемо у наредна два месеца имати велики број утакмица. Драго ми је што је цела екипа била на броју, имали смо два, три пеха током двадесетак дана колико се спремамо, али у сваком случајупозитивна оцена за све – почео је Станковић.

Осврнуо се и на меч са Шахтјором (0:0), као и чињеницу да су црвено-бели припреме завршили гол-разликом 10:0.

– Била је одлична утакмица против Шатхјора. На моменте веома чврста и жустра. Жао ми је само неких грешака на које нисмо могли да утичемо, јер нису ни биле наше, али шта је ту је. Драго ми је што смо завршили припреме без примиљеног гола. Утисак ми је да су момци себе могли и данас да награде поготком против Шатхјора, али није било лако играти против тако добре екипе. Нису они за џабе у Лиги шампиона, али смо успевали да им одговоримо на све што су демонстрирали у игри. Драго ми је што се Павков вратио, постиже голове, верујем да ће наставити тако на пролеће. Као што сам нападачима задовољан, тако сам и фудбалерима из одбране. Момци су из утакмице у утакмицу давали свој максимум и највише ме радује њихова концентрација. Биће то још боље, мало су уморни, данас је било ситних грешака, али ништа што не може да се исправи.

Уигравала је Црвена звезда и неколико различитих формација на припремама.

– Радимо на томе доста. Гледамо да се по противнику наместимо онако како нам највише одговара и како се осећамо најкомотније, зато смо пробавали више варијација.

Задовољан је Бакајоком, али тврди да он може и боље од овог.

– Имао је мали проблем са леђима на првој утакмици. Још увек нема свежину која га краси, нема ту брзину, али сам задовољан оним што је одиграо у првом полувремену на данашњој утакмици. Побегао је ривалима неколико пута и то је оно што тражим од њега.

Тврди Станковић да ће Фалко бити велико појачање.

– Немам дилему да ће бити велико појачање за Црвену звезду. Фалко је момак ког знам из Италије, прошле године је био и део репрезентације, тражило га је доста клубова, али сам срећан што смо реаговали и што је код нас.

Катаијев опоравак иде на боље.

– То са њим иде доста добро. Имаће прегледе кад се врати у Београд и надам се да ће нам већ против Новог Пазара бити доступан. Колико ће моћи да игра ћемо видети, али радимо на томе да га укључимо у тренажни процес и у конкурисање за стартну поставу.

Најављује Станковић још Звездине деце на пролеће.

– Мој став и став клуба је такав да за младе играче мора увек да има места, али они морају да раде и напредују, а не да се задовољавају тиме што тренирају са првотимцима Црвене звезде или што су дебитовали. Рекао сам више пута да када обучеш црвено-бели дрес, више те нико не пита за године и тада нема изговора.

Прелазни рок још увек траје, али је Станковић задовољан оним чиме располаже.

– Још увек може нешто да се деси, што се тиче прелазног рока. Траје још пар дана, па ћемо видети. Морам да истакнем и да ми је драго што је Саного остао.

И за крај, повукао је паралелу између припрема у јануару 2020. године и ових сада.

Подигли смо лествицу. Напредовали смо као група, као клуб, радило се феноменално. Хтео бих да се захвалим свом стручном штабу, медицинском тиму, као и клубу што нам је обезбедио феноменалне припреме. На нама је да када лопта крене са центра дамо све од себе и да на крају сезоне подвучемо црту и видимо какви смо били – закључио је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Шахтјор 0:0
Следећи текстЦрвено-бели други на Ергометријади 2021