Државни рекорди у штафетама 4×200 метара за јуниоре и јуниорке

68

Првог дана дворанског Првенства Србије за старије јуниоре/ке које се одржава у Атлетској дворани на Бањици, атлетичари АК Црвена звезда освајали су шампионске титиуле и медаље и успели да оборе државне рекорде у обе конкуренције у штафетама 4×200 метара.

Јована Милошевић, Лена Милинковић, Ана Килибарда и Тијана Јапунџић нове су власнице државног рекорда у времену 1:41.29.

Најбржу штафету 4×200 метара икада у Србији истрчали су Александар Мићић, Богдан Видојковић, Милош Мијатовић и Стефан Каљуш са резултатом 1:31.44.

Чланове јуниорских штафета чинили су и државни прваци појединачних дисциплина.

Тијана Јапунџић претходно је истрчала фантастичну трку на 400 метара и тријумфовала резултатом 55.37 секунди. За сјајно треће место и бронзану медаљу изборила се Јована Милошевић која је трку истрчала за тачно 58.00 секунди.

Одличну увертиру за штафету имао је и Стефан Каљуш, који је у квалификацијама на 60 метара истрчао 7.06 секунди, док је у финалу истрчао за стотинку спорије време и успео да буде за четири стотинке испред другопласираног и освоји титулу најбржег спринтера у Србији.

Милош Мијатовић у финалу је био петопласирани са 7.23, док је Александра Мићић био 7.39 секунди.

Тодот Комненић, вицешампион је Србије у скоку увис. Он је прескочио идентичну висину као првопласирани скакач, али због већег број покушаја на тој последњој висини 1.95 припала му је сребрна медаља.

Милица Томашевић била је шестопласирана у дисциплини 1.500 метара са 4:55.81.

Незваничне реултате такмичења можете погледати кликом на линк испод.

НЕЗВАНИЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Мегу (понедељак, 18ч)
Следећи текстЦрвена звезда – Шахтјор 0:0