Дванаести тренинг у Турској – Јак ритам пред Шахтјор

50

Хладно готово зимско време испратило је вечерњи тренинг фудбалера Црвене звезде. Снажна киша падала је током свих шездесет минута, колико је тренинг и трајао.

У 18 часова, у уобичајено време када је поподневни тренинг у питању наши првотимци изашли су на терен, с обзиром да их сутра очекује генерална проба против Шахтјора, изузетно јаког противника, доста се радило на тактици, као што је то био случај и на јутарњем тренингу. Овог пута није било уобичајеног трчања кругова на терену, већ су црвено-бели отпочели загревање уз аут линију, где је Федерико Панонћини са својим сарадницима поставио реквизите за загревање, а то су били чуњеви и штапови. Имали су различите задатке наши првотимци, трчали различитим интензитетом, прескакали и обилазили препреке. Само загревање трајало је десетак минута, а одмах потом прешли су на рад на тактици.

Оно на чему су радили фудбалери Звезде на преподневном тренингу, на другом тренингу за данас су само потврдили и били заједно на терену на челу са шефом стручног штаба Дејаном Станковићем. Уследила је „шева“, подељени су били наши фудбалери у три групе и на даљем делу терена одиграли су петнаест минута „шеве“. Управо у тим тренуцима, киша је почела знатно јаче да пада. Прави пљусак испратио је овај део тренинга, а чини се да она не само да није сметала црвено-белима, већ је допринела још бољој атмосфери.

Пред сам крај тренинга део стручног штаба унео је други гол на терен и одиграна је партија на два гола, где су се још једном понављали неки од тактичких захтева тренера, и тиме је завршен напоран рад на тренинзима фудбалера Црвене звезде у Турској. Црвено-белима преостаје да се добро одморе, јер су тактички припремили све оно што је неопходно и да сутра на терену од 15 часова по српском времену покажу свој квалитет и уберу плодове темељног и преданог рада не само на припремама у Турској, већ и на претходном делу који су одрадили на Кипру.

Директан пренос генералне пробе изабраника Дејана Станковића против Шахтјора имаћете прилику да испратите на Звезда ТВ-у и званичном Јутјуб каналу нашег клуба од 15 часова.

Претходни текстФалко: Борићу се за Звезду
Следећи текстУспешан старт рукометаша