Црвена звезда – Академија Пандев 5:0 (1:0)

74

Настављају фудбалери Црвене звезде да ређају победе на припремама у Турској. Екипа која је овог пута савладана је Академија Пандев, резултат је био 5:0, а мрежу ривала су погађали Милан Павков, Вељко Николић, Мирко Иванић и Дијего Фалћинели два пута.

Црвена звезда – Академија Пандев 5:0 (1:0)

Стадион: „Хотел Калиста“, Анталија, Турска.

Судија: Ибрахим Елмас.

Стрелци: Павков у 40, Николић у 54, Иванић у 71. и Фалћинели у 84. и 88. минуту.

Црвена звезда: Поповић (од 60. Васиљевић), Гобељић (од 65. Гајић), Панков (од 85. Лазетић), Ераковић (од 46. Дегенек), Вукановић (од 46. Иванић), Одада (од 46. Саного), Петровић (од 46. Канга), Гаврић (од 46. Родић), Николић (од 65. Бакајоко), Крстовић (од 46. Бен), Павков (од 65. Фалћинели).

Академија Пандев: Јовановски, Манов, Димев, Серафимов, Мартинага, Шаркоски, Стоилов, Стојчески, Радески, Маркоски, Велиновски.

Играли су још: Купанов, Илиев, Јованов, Паноски, Глигоров, Талаков, Томовски, Миловановик, Стојановски, Пандев, Крстовски, Крстевски, Ферати.

Интересантно је да је капитенску траку на данашњем мечу понео Вељко Николић, фудбалер који је стасао у нашој Омладинској школи, а да је утакмицу почело чак пет играча који су носили дрес наших јуниора, сем њега, то су још – Ераковић, Одада, Гаврић и Крстовић.

Мирно је текло прво полувреме, Станковић је уигравао различите формације и моделе игре, а управо зато и служе припремне утакмице. Вукановић је можда и највише претио, али је тим из Македоније стајао поприлично ниско, па је било тешко да се тај бункер пробије. Прва озбиљнија шанса је уследила тек у 39. минуту када је Николић шутирао са двадесетак метара тик поред стативе, али као да је то мотивисало фудбалере нашег тима да још више „запну“ и то им је донело резултат. Играо се 40. минут када је управо Николић пасом пронашао Милана Павкова, који је дриблингом „избацио“ чувара и сјајно погодио мрежу искусног Јовановског. Шансу је у финишу првог дела игре имао и Крстовић, али је црногорски нападач блокиран после гужве у шеснаестерцу.

Није се много чекало на погодак у другом полувремену. Држали су све конце у игри фудбалери Црвене звезде и практично у маниру у ком су окончали првих 45 минута, наставили и у другом делу. Играо се 54. минут када је Родић додао до Вељка Николића, а он са двадесетак метара, из корака, феноменално и прецизно погодио угао гола који чува Јовановски и тиме удвостручио предност нашег тима.

Унео је Бен живост у игру нашег тима, стално је стајао у линији са противничком одбраном и само чекао пад њихове концентрације. Играо се 62. минут када је нападач са Комора са двадесетак метара шутирао преко гола. Сјајна акција обележила је трећи погодак за наш тим на данашњем мечу. Упослио је Мирко Иванић брзоногог Гајића који је истрчао по десном боку и вратио лопту за нашег везисту који је из дотрчавања са пенала рутински погодио мрежу македонског тима у 71. минуту.

Комбиновали су Бакајоко и Фалћинели у 75. минуту, али без завршног ударца. После праве мајсторије се у стрелце уписао и Дијего Фалћинели. Играо се 84. минут када је италијански нападач прихватио пас Иванића, и упркос томе што је леђима био окренут голу, рутински погодио мрежу ривала. Ипак, томе није био крај, четири минута касније и поново Фалћинели. Одузео је Канга лопту дефанзивцу Академије Пандев и био несебичан, те упослио нашег нападача који је погодио на празан гол и тиме поставио коначан резултат на данашњем мечу за трећу победу Црвене звезде на припрема у Турској на исто толико мечева.

Претходни текстЦрвено-бели дочекују француски Асвел (петак, 20.45)
Следећи текстМилијаш: Голови храбре, али нема опуштања