Признања ОКС Андреи Стојадинов и Матији Динићу

54

Олимпијски комитет Србије прогласио је добитнике престижних признања за 2020. годину. Проглашење најуспешнијих спортиста, тимова и тренера, 27. по реду, први пут није одржано на свечаном догађају и церемонији, већ је јавност обавештена путем специјалне емисије која је емитована на Првом програму Радио Телевизије Србије.

Титулу најуспешнијих спортиста за 2020. годину понели су Новак Ђоковић И Бобана Момчиловић Велићковић, док је за најуспешнијег тренера проглашена Јасна Шекарић. У категорији најуспешнији млади спортиста, престижно признање је освојио је хокејаш Црвене звезде Матија Динић. Специјално признање за остварене резултате добила је наша џудисткиња Андреа Стојадинов. Признање “Олимпијско срце – генерал Светомир Ђукић” за допринос олимпизму и јачању олимпијског покрета. постхумно је додељено професорки Иванки Гајић.

Услед ситуације са пандемијом вируса Ковид – 19, највећи број међународних репрезентативних екипних такмичења је одложен, те наши тимови нису били у прилици да остваре критеријумске резултате за освајање трофеја. Из тог разлога, нису додељена признања најуспешнијем мушком и женском тиму.

Специјално признање Олимпијског комитета Србије за 2020. годину, које је доделила потпоредседница ОКС Милица Мандић, додељено је младој џудистикињи Андреи Стојадинов која је у року од месец дана освојила три медаље на европским првенствима. Специјално признање Андреи уручила је потпредседница ОКС, Милица Мандић. Сребрна медаља на Европском првенству за сениоре, бронзана медаља на Европском првенству за млађе сениоре, као и злато на Европском првенству за јуниоре јасно говори зашто специјално признање Олимпијског комитета Србије за 2020. годину одлази у руке Андрее Стојадинов.

Желела бих да се захвалим Олимпијском комитету Србије на престижном признању и на подршци. Велика је част бити овогодишњи лауерат, и надам се да је ово само прво у низу признања које ће се наћи у мојим рукама због спортских резултата – изјавила је Андреа Стојадинов.

Признање за најуспешнијег младог спортисту добио је наш хокејаш Матија Динић. Одлуком Извршног одбора Олимпијског комитета Србије, од ове године трофеј за најбољег младог спортисту носиће име преминуле олимпијке и зваће се “Трофеј Бобане Момчиловић Велићковић”. Млади Матија Динић представљао је Србију на Олимпијским играма младих у Лозани, у новој дисциплини “Хокеј на леду 3 на 3”. Матија је у дисциплини у којој се састају мешовите екипе, сјајним наступима свој тим водио до сребрне медаље и тако обрадовао спортску јавност у нашој земљи. Трофеј Матији Динићу уручио је председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић.

Желео бих да се захвалим Олимпијском комитету Србије на додели трофеја за најбољег младог спортисту. Надам се да ће ово признање подићи интересовање за зимске спортове у Србији, а на мени је да у будућности радим још боље и вредније – рекао је Матија Динић при пријему трофеја.

Најуспешнији тренер за 2020. годину по избору Олимпијског комитета Србије је легенда Црвене звезде Јасна Шекарић, тренер најуспешније спортисткиње Бобане Мочиловић Величковић, која је освојила златну медаљу на Европском првенству.

Спортско друштво Црвена звезда честита награђеним спортистима на оствареним резултатима у протеклој години, заслуженим признањима и жели пуно успеха у наставку каријера.

Претходни текстЗвезда ТВ | Припреме у знаку песме
Следећи текстПобеда кадета у Краљеву, следи гостовање у Ужицу