Звезди бод у Крагујевцу

56

У утакмици дванаестог кола Суперлиге Србије за одбојкаше Раднички доо је у Крагујевцу добио Црвену звезду резултатом 3:2 (25:22, 25:23, 20:25, 23:25, 19:17).

Резултаски неизвестан и веома узбудлив меч су играчи Црвене звезде одиграли у Крагујевцу. Недостајало је можда мало спортске среће да би победа припала нашим момцима.

Кукањац се определио за примачку дијагоналу Андоновић-Еремић, блокере Станковића и Синђелића, на корекцији је стандардно био Мељанац, а организатор напада Стефановић. Од почетка утакмице се водила равноправна борба. Први пут су се домаћи играчи одвојили на резултату 16:13 после пар успешних блокова. После овако стеченог вођства Крагујевчани га нису испуштали до краја и славили су у првом сету.

У другом сету је до саме завршнице резултат био потпуно изједначен. На резултату 21:21 Кукањац у игру уводи Луку Тадића уместо Вање Еремића. Са три наше грешке на самом крају Раднички осваја и овај сет.

Трећи део игре је убедљиво припао Црвеној звезди која је одиграла веома сигурно и са мало грешака. Тадић је био стартер у овом сету, док је остатак прве поставе остао непромењен. Све је функционисало добро у игри Црвене звезде, нарочито блок и сервис.

У четвртом сету поново је Црвена звезда у сталном вођству. До предности од 18:15 наши долазе са три поена из напада нападача Мељанца и Тадића. Искусан тим домаћих се није предавао и од изједначења на 21:21 постаје крајње неизвесно. Асом Немање Стефановића Звезда је повела са 23:21, а Никола Мељанац сет закључује са два узастопна неодбрањива напада за 25:23.

И у петом сету се водила права битка нерава. На резултату 15:14 наши момци нису успели да искористе прву меч лопту. У другом покушају то је успело одбојкашима Радничког доо после поена из блока.

Наредну утакмицу тринаестог кола Црвена звезда ће играти на свом терену против Борца из Старчева.

Најефикаснији играч утакмице је био Ирфан Хамзагић из Радничког доо са 31 поеном. У нашем тиму највише поена је постигао Никола Мељанац (27).

РАДНИЧКИ ДОО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (25:22, 25:23, 20:25, 23:25, 19:17)

Крагујевац, дворана: ХС Језеро Судије: Владимир Цветковић и Ђорђе Стевановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 27, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 6, Станковић Ч. 8, Тадић Л. 10, Еремић В. 4, Додић Л., Андоновић А. 12, Стефановић Н. 6. Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Илић Д., Поповић М., и Фет С. Тренер: Томислав Кукањац

РАДНИЧКИ ДОО: Гоић Н. 12, Видовић О. (либеро), Радевић М. 9, Петровић Н. 5, Иванковић В., Дукић Н. 9, Пантовић Ј. (либеро), Хамзагић И. 31, Ристич с. 11 Нису играли: Милутиновић В., Антић В., Лопар Д., Ђурић М., Матић А. Тренер: Драган Кобиљски

Претходни текстЗвездаши прикупили 584 јединица крви
Следећи текстДесети тренинг на Кипру – Пљусак кише и голова