Звезда боља од Партизана, против Младости за финални турнир

61

Ватерполисти Црвене звезде остварили су тријумф над Партизаном резултатом 9:7 у 4. колу полуфиналног турнира групе А Триглав Регионалне лиге.

На самом почетку меча црвено-бели су повели голом Гаврила Суботића. Вељко Танкосић је повисио вођтсво свог тима, а Марко Радовић убрзо постигао и трећи гол за екипу Александра Филиповића.

Након првог гола Партизана, Лазар Вићковић је искористио велику прилику пошто је наш тим имао два играча више, а онда је уследила серија црно-белих који су успели да стигну до изједначења. Суботић прекида њихов низ из петерца и одводи Црвену звезду на одмор са голом вишка – 4:5.

Почетком трећег периода игре у листу стрелаца се уписао и Иван Басара који је повисио предност црвено-белих. Бараћ смањује заостатак Партизана, а онда након неискоришћеног петерца Милоша Вукичевића и поравнава резултат на 6:6. Неколико минута касније Вукичевић се искупљује за промашени петерац и са три метра доноси Звезди ново вођство.

Наши ватерполисти поново долазе до два гола предности почетком последње четвртине преко Вука Милојевића. Партизан је смањио, а Звезда је голом Танкосића минут пре краја сусрета обезбедила тријумф резултатом 9:7.

У тиму Црвене звезде по два гола су постигли Вељко Танкосић и Гаврил Суботић. По једном у листу стрелаца уписали су се Радовић, Вићковић, Басара, Милојевић и Вукичевић.

Црвено-бели су оставрили 3 победе и један пораз после петераца и биће им потребан тријумф у дуелу против загребачке Младости, који је на програму у недељу 17. јануара од 11.50 часова, како би обезбедили пласман на завршни турнир. Уколико и не обезбеде победу у том сусрету, наду гаје у неуспеху Јадрана у своја два преостала меча, против Младости и Приморја.

4. коло полуфиналног турнира Триглав Регионалне лиге

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:9 (0:3, 4:2, 2:2, 1:2)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Лазар Анђелић (Србија), Ненад Голијанин (Србија). Искључења: Партизан 10, Црвена звезда 10. Петерци: Црвена звезда 2(1).

ПАРТИЗАН: Булајић, Божовић, Бараћ 4, Нешић, Скофилд, Јакшић, Вергера Реал 1, А. Митровић, Бановић, Гак 2, Андрин, С. Митровић, Глушац, Живојиновић. Тренер: Милош Королија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Касум, Марковић, Суботић 2(1), Милојевић 1, Вићковић 1, Басара 1, Вукичевић 1, Шулц, Стојановић, Радовић 1, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстКатаи позвао навијаче да дају крв
Следећи текстЗвездаши прикупили 584 јединица крви