Звездаши прикупили 207 јединица крви

45

Традиционална акција „Црвено-бела крв“, коју су навијачи нашег клуба 20. пут организовали у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, одржана је данас од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ и наишла на одличан одзив будући да је прикупљено 207 јединица крви.

Велики број људи и овом приликом се одазвао, па је током данашњег дана прикупљено 207 јединица крви. Тако је настављена успешна традиција помагања, а у овом периоду године залихе крви су преко потребне. Као награду за хумани гест звездаши су добијали мајицу са натписом „Црвено-бела крв“ 20. пут и привезак нашег клуба.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић подржао је акцију и позвао навијаче да дођу у што већем броју и донирају крв.

Очекујем да и овог пута звездаши покажу солидарност, као што су већ 20 пута то чинили. Акција траје два дана, иако је ситуација доста тешка због корона вируса, судући по почетку акције очекујем да ћемо и овог пута забележити неки рекорд у овом зимском периоду. Позивам све оне који су већ безброј пута показали хуманост, да и овог пута допринесу овој акцији – поручио је председник нашег клуба и додао:

Сама чињеница да се акција „Црвено-бела крв“ организује 20. пут потврђује успешност сарадње са Институтом за трансфузију крви Србије. Људи имају велико поверење у нашу организацију и на тај начин се обезбеђује успех акције. Мислим да је веома значајно што су припадници Црвене звезде на овај начин укључени у акцију, јер ће на тај начин и многи они који нису, пожелети да се укључе и покажу хуманост – истакао је председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Задовољство због дугогодишње сарадње са нашим клубом није крио ни Душан Серафимовић, реализатор промотивних активности Института за трансфузију крви Србије.

Као и увек када се акција давања крви организује на стадиону „Рајко Митић“ очекивања су највиша. Навијачи Црвене звезде су још од прве организоване акције препознали значај и прилику да покажу своју хуманост и племенитост. Данас је први дан акције, а јануар месец је период када су резерве крви смањене због божићних и новогодишњих празника, уз корону која нас је задесила и знатно утицала да резерве буду смањене. Звездаши су и овог пута препознали тренутак и дошли да донирају крв. Искористићу прилику да се захвалим Фудбалском клубу Црвена звезда, који је већ традиционално наш домаћин у овом феноменалном простору, Медија центру, као и читавом Спортском друштву које стоји иза ове акције. Позвао бих све навијаче да и сутра такође од 10 до 18 часова посете Маракану и донирају крв, а ми смо као увек припремили мали знак пажње за њих – истакао је Душан Серафимовић.

Говорио је Душан Серафимовић и о свим мерама којих се придржавају приликом организовања акције давања крви током присуства корона вируса.

Имамо препоруке Министарства здравља, које морамо да поштујемо. У договору са представницима навијача ми све то успемо да организујемо. Упркос свему људски живот нема цену, он је најважнији, није лако али на крају увек буде то да живот победи – закључио је Душан Серафимовић.

Црвено-беле присталице и овај пут су се представиле у најбољем светлу показавши да нису подршка само са трибина, већ и у важнијим, животним биткама. Наши навијачи већ годинама показују да имају велико, хумано срце и верујемо да ће тако бити и у будућности!

Већ сутра акција се наставља а навијачи Црвене звезде имаће прилику да покажу хуманост на делу и у суботу од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Претходни текстОдада: Учим од Санога
Следећи текстЗвездин осми тренинг на Кипру – Јачање такмичарског духа