Иза југа Маракане – Неђић најављује још млађе омладинце

43

Омладинци Црвене звезде ће у суботу стартовати припреме за пролећни део сезоне, а шеф стручног штаба и један од најперспективнијих младих стручњака у Србији – Марко Неђић, најавио је да ће екипа бити још млађа, али са истим амбицијама.

Већина тимова у Омладинској лиги Србије састављена је од фудбалера рођених 2002. године, док је читава екипа Црвене звезде годину дана млађа, а сада ће наши бисери још више изаћи из комфор зоне. Са сениорима Црвене звезде су Марко Ћопић, Никола Станковић и Марко Лазетић, док са првим тимом Графичара тренирају Стефан Деспотовски, Андреј Ђурић, Урош Лазић, Лука Стојановић и Матеја Бачанин, али још увек није извесно за које селекције ће сви они играти на пролеће.

Крећемо у суботу, прво ће играчи одрадити лекарске прегледе, а потом и тренинг. Имамо чак осам играча у сениорским екипама Црвене звезде и Графичара и чекамо расплет ситуације са њима у наредним недељама. Стигао нам је Стефан Пиргић из Вождовца, а тиму су у потпуности прикључени кадети Виктор Радојевић, Стефан Лековић, Давор Ракић и Александар Кахвић, сви рођени 2004. године, тако да ћемо стартовати са укупно 17 фудбалера – почео је Неђић.

Упркос томе што ће наши бисери сада бити још млађи и пред собом имати још веће изазове како у Омладинској лиги Србије, тако и у Лиги шампиона за младе, Неђић сматра да циљеви у Црвеној звезди увек морају бити највећи.

– Амбиције су највеће у Црвеној звезди. Чека нас Лига шампиона за младе, нестрпљиви смо да сазнамо име нашег противника, а жреб је 27. јануара, на наш велики празник. Надам се да ћемо бити у што бољем сатаву и тако репрезентовати Црвену звезду у Европи на прави начин. Приоритет остаје развој играча, имамо много талентоване деце и сигуран сам да ће се они показати у правом светлу. Жалим што вероватно нећемо наступати у пуном саставу, али верујем у сваког играча ког тренирам, иако ћемо бити убедљиво најмлађи. Не предајемо се и играмо до краја.

Читаве припреме, као и летос, наши омладинци ће одрадити у Београду.

За сада је одлука клуба да не идемо нигде, већ да се спремамо на теренима Омладинске школе. У плану је пет пријатељских утакмица, као и генерална проба пред Лигу шампиона за младе. Тренираћемо вредно, желимо да играчи што више напредују. Лично ми је велика сатисфакција што је велики број дечака рођених 2003. године већ сада у сениорским водама. На нама је да наставимо у том маниру – закључио је Неђић.

Претходни текстПолуфинални турнир Регионалне лиге на 25.мају
Следећи текстШести тренинг на Кипру – Напоран рад у теретани, па заслужен одмор