“Црвено-бела крв” 20. пут!

51

Акција “Црвено-бела крв” ће се одржати 20. пут у петак и суботу од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона “Рајко Митић”.

Црвена звезда се одавно профилисала као друштвено-одговорна организација, а Звездаши као људи који су увек спремни на хумани гест. Прошле године се одржала акција у септембру када смо скупили 239 јединица крви. С обзиром на смањене резерве крви које су карактеристичне за ово доба године, због новогидшњих и божићних празника, неопходно је да покажемо солидарност како би помогли у превазилажењу насталог дефицита

Акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив, зато смо сигурни да ће тако бити и овог пута. Наши навијачи већ годинама показују да имају велико, хумано срце!

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

За све даваоце крви Институ за трансфузију Србије и Удружење грађана „Делије север“, припремили су мали знак пажње у виду мајице која ће им бити подсетник да су учествовали у јубиларној 20. акцији и донирали крв у тренутку када је то од посебног значаја.

Звездаши, дођите на Маракану и будите хумани!

Претходни текстНа мини припремама две селекције Србије 8 ватерполисткиња Звезде
Следећи текстЗвезда и Симић споразумно раскинули уговор