Станковић: Нема опуштања, држимо гард високо

46

Окупио је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић по први пут фудбалере у 2021. години и осврнуо се на све оно што екипу очекује на пролеће.

Завршили смо „прво полувреме“, али не смемо да се опустимо. Циљеви остају исти, морамо да држимо гард високо, јер нас очекује паклен ритам у фебруару и марту и у та два месеца много тога може да се одлучи. Идемо седам дана на Кипар, па потом у Турску да брусимо форму и играмо пријатељске утакмице против квалитетних екипа – почео је Станковић.

Сматра шеф стручног штаба нашег тима да има простора за напредак екипе у сваком смислу.

– Можемо да напредујемо у сваком сегменту. Имам групу играча у којој сви желе да раде и уче. Много смо утакмица одиграли током јесени, понекад је и умор учинио своје, како ментални, тако и физички. Некада нисмо деловали брилијантно, али се видела идеја, захтев и то како смо желели да изгледамо. Инсистираћемо на брзој транзицији на пролеће и на разбијању дефанзивног блока. Тако Црвена звезда мора да размишља, а уверили смо се у то како нас екипе дочекују. Ниједан противник на Маракани, па ни у гостима, сем можда две екипе није изашао нападачки против нас.

Станковић истиче и да је задовољан играчима које има на располагању, али да има једну жељу.

– Задовољан сам играчким кадром који имамо. Дошао је Бакајоко који је брз и добар играч, може да направи разлику, с обзиром на то како играмо. Радимо на довођењу још једног офанзивца и то је то, остатком тима сам задовољан. Тимским радим са директорима Терзићем и Мркелом и трудимо се да доносимо одлуке које су најбоље за Црвену звезду.

Говорио је детаљније и о ситуацији са Александром Катаијем.

– Он ће данас изаћи са нама на терен, али ће остати у Београду на даљем опоравку. Очекујемо да се прикључи у фебруару, а што се датума тиче и предвиђања тог типа, још увек не знамо. Морамо да видимо са докторима све то, али сам задовољан како тече опоравак и сви заједно смо оптимисти.

Пожелео је и добродошлицу двојцу из Графичара – Ричарду Одади и Николи Станковићу.

– Прикључени су првом тиму и желим им да се што пре навикну на рад и уклопе у групу. Озбиљно рачунам на њих двојицу и преостаје им само то да се покажу у најбољем светлу.

Прати Станковић и дешавања у Милану.

Још увек су први на табели, упркос томе што имају проблема са здравственим билтеном. Показали су добру игру и да су са правом лидеру у Италији. Ми до утакмице са Миланом имамо више од месец дана и веома нам је битно да се добро спремимо на Кипру и у Турској. Имају доброг тренера, самопоуздање, па и када не играју добро успевају, индивидуалним квалитетом решавају утакмице. Ипак, има времена до тог меча – закључио је Станковић.

Претходни текстБакајоко: Звезда је шанса која се пружа једном у животу
Следећи текстТерзић: Титула важнија него икад