Мркела: Доласци зависе од одлазака

42

Пред први тренинг у 2021. години, присутнима се обратио спортски директор нашег клуба Митар Мркела и истакао да циљеви и планови остају исти.

Желимо да освојимо четврту узастопну титулу и циљ нам је да се у двомечу са Миланом представимо у најбољем могућем светлу. Играмо против фаворита, али трудићемо се да им помрсимо рачуне, јер смо кроз историју то знали да радимо – почео је Мркела.

Осврнуо се наш спортски директор и на прво појачање за наш клуб у зимском прелазном року – Аксела Бакајока.

– Ради се о младом играчу, има 22 године и долази из Интера где је прошао све млађе категорије. Играо је и за јуниорске селекције Француске, и ради се о фудбалеру какав нам је потребан. Има изванредне атлетске способности са великим простором за напредак. Верујем да ће се добро уклопити у нашу средину и да ће му пријати што око себе има људе који су радили у Италији и Интеру, тако да се надам да ће му све то омогућити да се развије на прави начин.

Верује Мркела и у позитиван расплет ситуације са Секуом Саногом који је на позајмици у нашем клубу.

– Још увек чекамо расплет са клубом чији је званично играч. Веома је близу да се ситуација реализује у нашу корист и да он потпише уговор са Црвеном зведом.

Открио је и да Ричмонд Боаћи неће остати у Црвеној звезди, као и да постоје конкретне понуде за неколико наших фудбалера.

– Нећемо му понудити нови уговор. Захвални смо на свему што је урадио у Звезди. Имао је много заслуга за успехе које смо постигли претходних година, али је процена и са наше и са његове стране да је боље да каријеру наставимо у неком другом клубу. Имамо конкретне понуде за неке наше играче, тако да ћемо у наредним данима утврдити да ли су то понуде које нас задовољавају.

Такође, говорио је Мркела и о доласцима и о именима који су медијима повезују са нашим клубом.

Што се Душка Тошића тиче, њега знам из омладинских дана, још из ОФК Београда. Одличан фудбалер и човек и неко коме су врата Црвене звезде увек отворена. Обавили смо разговоре са њим, он је тренутно у иностранству и чекамо да се врати и изјасни. Марко Марин је такође фудбалер коме су врата Црвене звезде отворена. Оставио је одличан утисак на нас у сваком смислу, али његов долазак није реалан, јер има чврст уговор у свом клубу. Ипак, морам да истакнем још једном да нећемо нагомилавати играче и да долазак нових фудбалера зависи од одлазака – завршио је Мркела.

Претходни текстЗвезда почела зимске припреме
Следећи текстБакајоко: Звезда је шанса која се пружа једном у животу