Иза југа Маракане – Звездини бисери у кругу породице прослављају Божић

35

Звездина деца негују традицију коју са собом носе хришћански празници, а управо зато смо „завирили“ у дом породице Митуљикић у Неготину, да видимо како Јован и Никола прослављају Божић.

Окосницу омладинског тима који са клупе предводи Марко Неђић чине Митуљикићи, близанци и феноменални дриблери које ускоро чекају „испити“ на великој сцени и истрчавање на Маракану – а Јован и Никола, као и увек скромни, говоре о свим амбицијама, али и о томе како прослављају Божић.

Сви смо на окупу када је Божић. Мама и бака су задужене за спремање богате трпезе, а ми потом ломимо чесницу и уз свечани ручак сви заједно уживамо у томе што смо заједно – почиње Јован.

Надовезује се Никола на братове речи.

Када смо били млађи, заједно са другарима смо ишли из куће у кућу на Бадњи дан. Обичај би био да отпевамо песму домаћинима и добијемо слаткише за то – каже Никола.

Ипак, за доношење бадњака у кућу задужен је деда.

Деда оде ујутру по бадњак и донесе га у кућу, а онда га сви заједно палимо. Ипак, најомиљенији део Божића ми је када сви заједно седнемо да ручамо. То је за мене неописив осећај – тврди Јован.

Осим тренинга, налазе Митуљикићи времена и за одмор.

Када одрадимо све обавезе везане за тренинг, опустимо се уз серије. Волимо да са татом погледамо и снукер, као и скијање, скакаонице… Ипак, фудбал нам је у фокусу и када смо на полусезони. У суштини, нема „паузе“ за нас, јер се не одвајамо од лопте – каже Никола.

За крај, Митуљикићи су заједничким снагама послали поруку саиграчима, али и свим навијачима Црвене звезде.

Много нам недостају саиграчи, али наравно, свакодневно се чујемо путем друштвених мрежа. Већ смо се ужелели одлазака на „Маракану“ и нестрпљиво чекамо нове такмичарске изазове. Ипак, користимо ово време да га проведемо са ближњима. Такође, свим навијачима Црвене звезде желимо срећне празнике и успешну годину – закључује тандем Звездиних близанаца.

Претходни текстКошарка на Божић: Сада стиже Фенербахче
Следећи текстМир Божији – Христос се роди!