Суперлига у знаку наших првотимаца

37

Фудбалери Црвене звезде могу се похвалити феноменалном полусезоном о чему поред екипних резултата сведоче и бројна индивидуална достигнућа, а најбоља потврда за то јесу статистички подаци индекса успешности са платформе ИнСтат који говоре да је већина наших првотимаца била најбоља на својој позицији у Суперлиги Србије.

Шест првотимаца нашег клуба је на основу статистичких података заузело прво место на позицији на којој наступају када се узму у обзир сви тимови Суперлиге Србије, што је више од половине тима чиме се наш клуб изузетно поноси.

Звездино дете и понос Омладинске школе Црвене звезде, Страхиња Ераковић је на основу статистичких података заузео прву позицију у конкуренцији левог одбрамбеног играча. Овај података још више добија на значају када се узме у обзир чињеница да је Ераковић рођен 2001. године и спада у групу бонус играча, као и да му је примарна позиција штопера. Одмах иза младог играча нашао се још један леви бек Црвене звезде, Милан Родић.

Мали број примљених голова током ове полусезоне истицао је квалитет наше дефанзивне линије, из тог разлога не чуди што је Милан Гајић на основу статистике најбољи десни бек, док је треће место на овој позицији заузео Звездин универзалац Марко Гобељић. На позицији штопера били смо још успешнији, будући да се Немања Милуновић налази на првом месту у овој конкуренцији, док је одмах иза њега Радован Панков, а већ на четвртом месту нашао се и Милош Дегенек.

Навијачи Црвене звезде са одушевљењем су реаговали на повратак Александра Катаија у наш клуб, а његово фудбалско умеће дошло је до изражаја и у другом мандату у црвено-белом дресу, будући да је на основу статистике убедљиво најбоље лево крило лиге. Гелор Канга, момак који је ове сезоне такође по други пут обукао дрес нашег клуба понео је титулу најбољег офанзивног везног, док су и наредна три места на овој позицији била резервисана за играче Црвене звезде. Друго место заузео је Милош Вулић који је напустио наш клуб на почетку сезоне, док су се на трећем и четвртом месту нашли Мирко Иванић и Вељко Николић.

Најбољи нападач Суперлиге Србије на основу статистике је један од најуспешнијих странаца у историји Црвене звезде, Ричмонд Боаћи.

Милан Борјан је заузео другу позицију у категорији голмана, међутим треба узети у обзир чињеницу да се испред њега налази само чувар мреже који је на терену провео 188 минута, што је знатно мање од Борјанових 1408.

На основу статистичких података из 19 утакмица одиграних од почетка сезоне Радован Панков је играч са најбољим параметрима, док се иза њега налазе Милош Дегенек, Мирко Иванић, Милан Гајић и Вељко Николић, што представља велики успех знајући да су у конкренцији били сви играчи Суперлиге Србије.

 

Претходни текстЗвезда најбоља на Балкану
Следећи текстЦрвена звезда дочекује Фенербахче (четвртак, 19 часова)