Изабрана је фотографија године

53

Година за нама је пуна догађаја и успеха који ће се препричавати генерацијама међу Звездашима, а управо најзначајнији и најлепши моменти су овековечени објективима фото-апарата. За најупечатљивију фотографију 2020. године одабрали сте ону која је настала на утакмици против екипе Гента, на Маракани, по изласку црвено-белих на терен.

У мноштву фотографија насталих у 2020. години, ми смо издвојили пет иза којих се крију невероватни успеси. Оне употпуњавају приче многих Звездаша и сведоче о једној феноменалној години, довитљивости и верности наших навијача, сјајним утакмицама на евро-сцени, још једном трофеју и 31. титули, мајсторима у црвено-белом дресу и ери Дејана Станковића. Чланови нашег клуба су имали прилику да гласањем, путем Звездине апликације одаберу фотографију године.

Фотографија која је обележила 2020. годину је настала на утакмици против белгијског Гента, по изласаку играча на терен из чувеног тунела. Иако је стадион био празан, због епидемије корона вируса, навијачи нашег клуба су се потрудили да надокнаде своје одсуство и испрате митрополита Амфилохија на вечни починак, кореографијом на северној трибини. Српска тробојка, транспарент са ликом митрополита, силуета капеле на Ловћену и Његошев цитат су красили Маракану. Навијачи црвено-белих су још једном показали да су увек уз Звезду и Србију!

На другом месту, са 352 освојена гласа, је фотографија која је симбол невероватног успеха црвено-белих у претходне четири године. Настала је после меча са Араратом, када је изборен пласман у групну фазу Лиге Европе. Звездин капитен са осмехом на лицу показује четири прста, која симболизују четврту годину за редом у Европи.

Треће место, са 341 гласом, заузела је слика настала на прослави 31. титутуле. После утакмице са Пролетером и још једне победе, уследио је прави спектакл и велико славље. Трофеј шампиона Србије је у својим рукама, трећу годину за редом имао наш чувар мреже, Милан Борјан.

На четвртом месту, са освојених 159 гласова, је фотографија “Звездиног магика”. Он је у летњем прелазном року ове године појачао тим Дејана Станковића и од самог повратка у црвено-беле редове се показао као битан фактор у Звездиној игри. Управо је Звездина “десетка” у екипи задужена за прекиде, па на слици видимо како се припрема за још један магичан потез.

Пето место је заузела фотографија шефа стручног штаба, Дејана Станковића, са 148 гласова. Он је преузео екипу у децембру прошле године, а у 2020. је забележио своје прве победе и велике успехе на клупи црвено-белих.

Ове фотографије су неизостављив део историјске архиве Црвене звезде, а верујемо да ће у наредној години бити још феноменалних момената и кадрова.

Претходни текстЗвездиних 100
Следећи текстИванић и Бен статистички лидери