Младеновић: Померамо границе у јуниорском фудбалу

54

Директор Омладинске школе Црвене звезде и некадашњи фудбалер нашег клуба – Драган Младеновић са поносом је говорио о свему оном што је урађено у години која је на измаку.

Веома сам задовољан оним што је урађено у 2020. години. Заједно са мојим првим сарадницима Јелићем, Цвјетићанином, Шиљеговићем, Бадњаревићем, Карићем и Јоргачевићем, али и свим другима који су део наше Омладинске школе, успели да урадимо добар посао за клуб. Сви дишемо као један и заиста сам захвалан што имам скуп таквих стручњака око себе. Све то доводи до тога да смо у овом тренутку сигурно једна од најбољих Омладинских школа у региону – почео је Младеновић.

Све више фудбалера који стасавају у нашој Омладинској школи добија шансу у сениорском тиму Црвене звезде, што посебно радује Младеновића.

– Имамо дечаке који могу да буду конкурентни, поготово сада када су „бонуси“ обавезни у првенству. Фудбалери који прођу нашу Омладинску школу успевају да нађу своје место у клубовима из Суперлиге и то ме веома радује. Не може свако да добије шансу у Црвеној звезди, јер смо свесни да је ово велики клуб чији је императив остваривање резултата, али онда постоје алтернативна решења као што су позајмице, па чак и преласци у друге тимове. Нама је и то битно, јер на том примеру видимо да смо обучили играча да на тактичко-техничком нивоу може да игра сениорски фудбал, не само у Србији, већ и у Европи.

Сматра Младеновић да Црвена звезда има право благо у Омладинској школи.

– Велики број иностраних клубова прати наше фудбалере, поготово оне који су играли Лигу шампиона, али интересовање постоји чак и за неке наше пионире. Знам да добро радимо и то је оно што ми је најбитније, а посебно ме радује чињеница да из генерације у генерацију имамо све талентованије екипе. Мислим да померамо границе што се тиче јуниорског фудбала, али желимо још више да напредујемо.

Планови за наредну годину су јасни.

Желимо да што се тиче тренажног процеса унапредимо један део, који нисмо успели да остваримо ове године. Сада смо доста били усмерени на индивидуално усавршавање играча које нам је дефинитивно најбитније, и тако ће и остати. Резултат није примаран, већ едукација, како играча, тако и тренера – закључио је Младеновић.

Претходни текстКрај године на Звездин начин: Демонстрација квалитетног рада
Следећи текстЦрвено-бели убедљиви, трипл-дабл Вујичића