Звезда без пласмана у финале Купа Србије

55

Ватерполисткиње Црвене звезде нису успеле да се пласирају у финале Купа Србије, па тако у уторак неће бранити трофеј који су освајале у претходних седам сезона, сваки пут од оснивања клуба.

Црвено-беле су у другом колу другог турнира Купа, који се одржава у Београду, изгубиле од Војводине резултатом 22:13, па су тако Новосађанке, уз Палилулу, стигле до финала, пошто коло пре краја имају по 12 бодова, док је Звезда трећа са шест.

Војводина је боље отворила утакмицу и до саме завршнице првог периода је водила 4:1, али је у последњем нападу Звезда стигла до другог гола. Одмах на почетку другог периода Христина Илић је из петерца смањила, да би само минут касније било 4:4. Новосађанке су су прекинуле серију Звезде и повеле 6:4, али су црвено-беле поново успеле да дођу до изједначења, а три минута пре краја првог полувремена могле су и до првог вођства. Међутим, у завршници је Војводина са три гола дошла до вођства од 9:6, а екипа Драгане Ивковић је у последњим секундама пропустила прилику да смањи заостатак пред одлазак на одмор.

У наставку је Звезда стигла до првог гола, када је пришла на 9:7, али је у наредним минутима Војводина дошла до велике предности и пред почетак последњих осам минута било је 17:9. Ослабљени састав Звезде, која је на овом турниру без Анастасије Карличић и Дијане Миловановић, није успео да угрози предност противника и тако је први пут у клупској историји остао без пласмана у финале Купа Србије.

Најефикаснија у домаћем тиму била је Христина Илић са три гола, док су Татјана Теодоровић, Јована Тодоровски и Тара Пејчић додале по два. По једном су се у стрелце уписала Јана Лујић, Катарина Зелић и Андреа Гашић.

У другом сусрету другог кола Таш 2000 је поражен од Палилуле са убедљивих 23:3. Палилула је очекивано надиграла млади тим Таша и већ на полувремену је било 11:0. У наставку је Таш успео да дође до три гола, али је разлика на крају била велика. Јована Радоњић је постигла два гола за Таш, док је један додала Ива Маринковић.

Сутра се завршава турнира утакицама између Звезде и Палилуле, односно Војводине и Таша 2000.

Куп Србије за ватерполисткиње – Други турнир (Београд)
Друго коло

Црвена звезда – Војводина 13:22 (2:4, 4:5, 3:8, 4:5)
Судије: Раковић – Крстоношић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 9, Војводина 19. Петерци: Црвена звезда 2 (2), Војводина 3 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Антанасијевић, Пејчић 2, Ј. Лујић 1, Шарац, И. Лујић , Зелић 1, Тодоровски 2, Теодоровић 2, Миљковић, Илић 3, Гашић 1, Колашинац 1. Тренер: Ивковић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 2, Авдић 4, Бањац, Пантовић 2, Павлин, Шошић, Жагар 1, Капларевић 4, Дамњановић 2, Рончевић 2, Моћан 5, Попов 1. Тренер: Дрезгић.

Претходни текстЦрвено-бели прешли 4288 километара за мале звездаше
Следећи текстНови тријумф у градском дербију