Резиме полусезоне кадета

39

Завршили су кадети Црвене звезде, најмлађа екипа у такмичењу, полусезону на трећој позицији са 53 освојена бода после 22 одигране утакмице.

Наши бисери које је на старту сезоне водио Срђан Стојчевски, а потом преузео Никола Митић су остварили гол разлику 65:15. Од када је Митић, прошлогодишњи помоћник Славољуба Ђорђевића и један од перспективнијих домаћих тренера преузео екипу, тим је у осам утакмица остварио седам победа уз реми (и то против Графичара).

Задовољан сам полусезоном. Од момента кад сам постављен за тренера кадета, заједно са стручним штабом направљен је план и програм рада који смо у великој мери успели да спроведемо. Није било лако, али мислим да смо за кратко време колико смо заједно, урадили добре ствари. Екипа је талентована, али то само по себи није пресудно за успех. Најважније за дечаке које тренирам је да остану чврсто ногама на земљи, да напорно и вредно раде, те да буду поштени према себи, дресу и грбу који носе. Уз таленат који имају, такав приступ ће им помоћи када једног дана буду првотимци Црвене звезде – почео је Митић.

Капитен екипе је Стефан Лековић, најбољи стрелац је Мирко Николашевић са 16 голова, док је Јован Мијатовић први креатор са девет асистенција. Често су дечаци који су се истицали код Срђана Бугарског добијали позиве за утакмице наших кадета, па је тако и Давид Ђурић, четрнаестогодишњи леви бек, по узрасту пионир, имао прилику да игра за кадете Црвене звезде. Сезону је у црвено-белом дресу почео и Игњат Брајић, али је потом прекомандован у Графичар.

Циљеви и амбиције за пролеће остају исти. Развој индивидуалних способности са аспекта технике, тактике, кондиције, психологије, те приближивање талентованих фудбалера сениорском фудбалу. Таленат имамо, потрудићемо се да га надоградимо другим сегментима и да деца после јуниорског стажа буду спремна за црвено-бели дрес – закључио је Митић.

Голмани: Стефан Маринковић (18 утакмица и 14 примљених голова), Михајло Војводић (4 утакмице и 1 примљен гол).

Одбрана: Алексеј Вукичевић (22 утакмице и 3 гола), Лука Стојсављевић (20 утакмица и 4 асистенције), Стефан Лековић (18 утакмица и 3 гола), Вељко Митић (18 утакмица, 1 гол и 1 асистенција), Братислав Марић (17 утакмица и 2 асистенције), Никола Савић (14 утакмица), Огњен Ергарац (5 утакмица), Давид Ђурић (3 утакмице), Коста Недељковић (1 утакмица), Дарис Каришик (1 утакмица).

Средина: Немања Видојевић (22 утакмице, 1 гол и 4 асистенције), Јован Мијатовић (20 утакмица, 9 голова и 9 асистенција), Вељко Лолић (20 утакмица, 3 гола и 1 асистенција), Мирко Николашевић (19 утакмица, 16 голова и 4 асистенције), Јован Шљивић (18 утакмица, 4 гола и 3 асистенције), Матеја Радоњић (17 утакмица, 2 гола и 4 асистенције), Стефан Миладиновић (16 утакмица, 2 гола и 2 асистенције), Лазар Ђурић (10 утакмица и 1 асистенција), Игњат Брајић (6 утакмица, 3 гола и 1 асистенција), Вељко Димитријевић (6 утакмица), Лука Лечић (5 утакмица, 1 гол и 1 асистенција), Новак Гојков (5 утакмица), Јован Светозаревић (3 утакмице).

Напад: Матеја Бубањ (21 утакмица, 8 голова и 4 асистенције), Давор Ракић (14 утакмица, 8 голова и 6 асистенција), Андреј Шкобаљ (3 утакмице).

Претходни текстКадети Звезде освојили Трофеј Београда 2020.
Следећи текстЛендри Ноко и званично поново црвено-бели