У сусрет противнику – Металац

44

Фудбалери Црвене звезде, после успешно завршене групне фазе Лиге Европе, окренули су се обавезама у националном шампионату. У недељу је савладана Бачка резултатом 2:0, а сутра од 16 часова наши момци одиграће утакмицу 19. кола Суперлиге Србије против екипе Металаца на стадиону у Горњем Милановцу.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против нашег сутрашњег ривала екипе Металца до сада смо у историји одиграли само десет дуела у којима смо забележили осам победа, један реми и један пораз уз укупну гол разлику 24:4 у нашу корист. Прву утакмицу против клуба, који се ове сезоне вратио на суперлигашку сцену, одиграли смо 12. септембра 2009. године и то у на Маракани када је црвено-бели тим головима Дејана Лекића (два пута) и Николе Лазетића Звезда славила резултатом 3:0.

Последни сусрет против Металца одиграли смо 26. новембра 2016. године када смо резултатом 2:1 остварили тријумф. Голове за тим Миодрага Божовића у сезони 2016/17 постигли су Петар Орландић и Лука Аџић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Металца можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 16 сати. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је сјајна ове сезоне. Црвено-бели су непоражени у домаћем шампионату и као лидер на табели са 50 освојених бодова храбро корачају ка новој, четвртој титули шампиона заредом. Такође, Звезда је одлично стартовала и у Купу Србије, али је свакако највећи успех оно што су изабраници Дејана Станковића постигли у Лиги Европе. Звездине снаге су са 11 освојених бодова, из шест одиграних кола, обезбедили себи 2. место у групи Л и европско пролеће. Екипа Металца се тренутно налази на 11. месту са 25 освојених бодова, а у претходних пет мечева остварили су два пораза, два ремија и једну победу.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча Металац – Црвена звезда је Лазар Лукић из Београда. Помагаће му Драган Богићевић и Горан Станојевић, док је четврти арбитар Момчило Марковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда, 16. децембар:

Инђија – ТСЦ (13 часова)
Бачка – Раднички Ниш (14 часова)
Партизан – Младост (14 часова)
Рад – Спартак (14 часова)
Златибор – Мачва (14 часова)
Јавор – Вождовац (16 часова)
Напредак – Нови Пазар (16 часова)
Радник – Чукарички (16 часова)

Четвртак, 17. децембар:

Војводина – Пролетер (15 часова)

Претходни текстЦрвена звезда у новој рубрици Евролиге
Следећи текстСтанковић: Имамо снагу за нову победу