Милуновић најбољи штопер Лиге Европе

41

Наставили су Немања Милуновић и Црвена звезда са сјајним партијама у Европи. Према специјализованом алгоритму који користи УЕФА, у чију рачуницу улазе и мечеви у домаћим шампионатима, стамени штопер је најбољи штопер групне фазе Лиге Европе, а када би рачунали целу одбрамбену линију Милуновић би био на другом месту, јер је по броју бодова испред њега само леви бек Реал Сосиедада Наћо Монреал. Високи дефанзивац нашег тима иза себе је оставио играче Тотенхема, Арсенала, Милана, Наполија итд.

Милуновић је освојио 5831 бода и тако постао други најбољи дефанзивац групне фазе, али и најбољи српски фудбалер који је играо друго по реду најквалитетније европско клупско такмичење. Милуновић је у целокупној групној фази одиграо свих шест утакмица и забележио 540 минута, на којима је упутио 264 тачна додавања ка својим саиграчима. На утакмици са Слованом тај број је износио 60 тачних додавања, а најчешће је пасове размењивао са Дегенеком, Саногом и Гајићем.

Још један параметар у којем се Милуновић истакао на мечу са Слованом јесу дуели. Високи штопер био је права против обрана нашег тима и непремостива препрека за противничке нападаче. Он је од укупно 25 дуела успешан био у 21, што је у процентима 85 одсто. Иако је у досадашњим противницима било доста високих и јаких нападача, Милуновић је са својих 193 центиметара успео да неутралише противничке покушаје и сачува наш гол.

Снагу, али сналажљивост Немање Милуновића осетили су противнички нападачи у тих 25 дуела из којих је наш дефанзивац одузео чак 11 лопти и по том параметру био је далеко најуспешнији фудбалер на терену, иако суи остали Звездини играчи били успешни у том сегмент игре. Такође, у ваздуху је Милуновић успео да добије осам од девет дуела и тако закључа нападе противника у том делу.

Верујемо да ће Милуновић наставити са сјајним партијама и да ће му ово достигнуће као други најбољи дефанзивац групне фазе Лиге Европе бити подстрек да у следећим дуелима буде још бољи.

Претходни текстЗвезди победа, Железничар у полуфиналу Купа Србије
Следећи текстСтанковић: Нападом чувамо мрежу нетакнутом