Борјан са Пижоном на врху

50

Утакмица против Слована у Либерецу била је 50. у европским такмичењима за нашег капитена Милана Борјана чиме се на врху листе изједначио са Владимиром Петровићем Пижоном.

Рекорд који је био на снази четири деценије – у синоћнем мечу са Слованом је изједначен, са тенденцијом да на пролеће буде и оборен, с обзиром на то да је Црвена звезде „презимила у Европи“. Борјан је стао „раме уз раме“ са Пижоном и одиграо 50. европски меч у дресу са клубом који носи у срцу и чију капитенску траку носи око руке.

Невероватна је част бити „раме уз раме“ са таквом легендом као што је Владимир Петровић. Желим да се захвалим руководству, стручном штабу и навијачима на свему. Не могу да опишем колико се почаствовано осећам – рекао је Борјан после меча са Слованом.

Интересантно је да Борјан није пропустио ниједну европску утакмицу од када је дошао у Црвену звезду, што се догодило 24. јула 2017. године када је званично промовисан као ново појачање нашег клуба. Од самог старта, учврстио се на месту „ јединице“, постао миљеник Звездиних навијача, одиграо више од 150 утакмица у свим такмичењима, од тога 50 европсих мечева, чиме је изједначио рекорд који је дуго био недодирљив.

Претходни текстЦрвена звезда гостује ФМП-у (субота, 12 часова)
Следећи текстМилијаш: Веровали смо и вратило нам се