Бен странац са највише утакмица у Звезди

42

Одиграо је Ел Фарду Бен 108. утакмицу у дресу Црвене звезде и уписао се у историју поставши странац са највише одиграних мечева у нашем клубу.

Рекорд је претходно “држао” Мичел Доналд, с обзиром да је поуздани везиста и први страни капитен у историји нашег клуба одиграо 107 мечева у дресу Црвене звезде. Ипак, успео је да га надмаши Ел Фарду Бен који је у редове црвено-белих стигао у јануару 2018. године. За нешто мане од три године колико је у Црвеној звезди, репрезентативац и најбољи играч Комора је забележио 108 наступа, како у домаћем првенству и Купу Србије, тако и у европским такмичењима. Головима, асистенцијама и феноменалним потезима, профилисао се Бен и као један од најбољих странаца у историји нашег клуба, а с обзиром на то да је био незамењив код Владана Милојевића.

Бити страни фудбалер са највише одиграних утакмица у дресу Црвене звезде је огромна част и привилегија. Захвалио бих се свим људима из клуба, као и саиграчима на томе што сам достигао ову бројку, као и на свему што смо прошли заједно, а заиста смо остварили много успеха и победа. У Звезди се осећам као код куће и част ми је да носим дрес овако великог клуба– рекао је Бен.

Бен је за Црвену звезду дебитовао против ЦСКА из Москве још 13. фебруара 2018. године у оквиру шеснаестине финала Лиге Европе, а постигао је укупно 57 погодака у дресу нашег клуба. Као рекордер, иза себе је оставио Мичел Доналда са 107 одиграних утакмица, а прате га још Каду Мендеш и Дамјан Ле Талек са 104, док је Ричмонд Боаћи наступио 101 пут у дресу Црвене звезде.

Претходни текстТерзић: Јесен за памћење
Следећи текстЗвезда ТВ | Постављамо стандарде, обарамо рекорде