Иза југа Маракане – Развој пре резултата за млађе кадете

39

Дечаци рођени 2005. године које са клупе предводи Срђан Бугарски, полусезону су завршили на трећем месту.

Наши бисери су на 17 утакмица остварили 13 победа и доживели четири пораза уз гол разлику 46:13. Довољно за треће место, где водећи Чукарички „бежи“ десет бодова, али шеф стручног штаба црвено-белих Срђан Бугарски истиче да су циљеви за полусезону испуњени.

Једини циљ који нисмо остварили је резултатски, с обзиром на турбулентне игре када смо домаћини, све сем тога је урађено и веома сам задовољан првим делом сезоне. Резултат је последица много фактора, углавном смо имали проблема са деструктивном игром противника у првенству, где смо ми услед физичке инфериорности били немоћни. Након урађене анализе из 17 утакмица у такмичењу и 11 у припремном периоду, највећи резултат који смо остварили је индивидуални развој великог броја играча са техничко-тактичког, моторичког и функционалног аспекта. „Последица“ тога биће број играча који ће од зиме у потпуности да се прикључи кадетима Црвене звезде и Графичара. То је наш резултат – почео је Бугарски.

Осврнуо се млади и перспективни стратег и на оно шта је неопходно да се уради током пролећа како би екипа била још боља.

Циљ је доселекција. Желимо да на појединим позицијама доведемо појачања и да подигнемо на виши ниво сваки аспект у индивидуалном развоју играча, као увод у следећу годину где велики број ових момака очекује играње у Кадетској лиги Србије. Још једном, морам да напоменем да сам презадовољан како су поједини играчи напредовали, а апострофирао бих и Андреја Шкобаља, нашег капитена који се вратио у великом стилу после осмомесечне паузе од повреде метатарзалне кости. Одмах је био у стању да допринесе борбом, головима и асистенцијама, чиме је показао какав победнички менталитет поседује – закључио је Бугарски.

Као најбољи стрелци стрелци су се издвојили Новак Гојков и Урош Петровић са седам постигнутих голова, док је први асистент Давид Ђурић (најмлађи у тиму, рођен 2006. године) са седам пасова који су претворени у поготке. Током јесени, врло често су се на располагање, прво Срђану Стојчевском, а потом и Николи Митићу стављали, уз горе поменуте, стављали и: Коста Недељковић (десни бек), Дарис Каришик (штопер), Јован Светозаревић и Огњен Ергарац (дефанзивни везисти), те Вељко Димитријевић (крилни нападач).

Претходни текстВатерполисти преко Војводине до пете победе
Следећи текстОсми окршај атинских и београдских црвено-белих и велики јубилеј Црвене звезде