У сусрет противнику – Слован Либерец

30

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час гостују екипи Слована из Либереца у оквиру последњег, шестог кола групне фазе Лиге Европе. Наши момци су већ обезбедили европско пролеће, али ће они и у овај меч ући максимално мотивисани.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се састала са Либерецом у сезони 2006/07 у квалификацијама за тадашњи Куп УЕФА, међутим, тим из Чешке је био успешнији. Поражени смо били у првом мечу резултатом 2:0, а потом су Чеси славили и у Београду резултатом 2:1 када је за наш тим погодио Аилтон. Наши фудбалери су поправили тај скор управо ове сезоне када је тим Дејана Станковића славио убедљиву победу над Чесима од 5:1. Голове на том мечу постигли су Ел Фарду Бен (два пута), Александар Катаи, Милан Гајић и Дијего Фалћинели.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Слована можете пратити на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1 са почетком од 21 сат. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је сјајна ове сезоне. Црвено-бели су непоражени у домаћем шампионату и као лидер на табели са 44 освојена бода храбро корачају ка новој, четвртој титули шампиона заредом. Такође, Звезда је одлично стартовала и у Купу Србије, али је свакако највећи успех оно што су изабраници Дејана Станковића постигли у Лиги Европе. Звездине снаге су са 10 освојених бодова из пет одиграних кола обезбедила себи 2. место у групи Л и европско пролеће. Наш сутрашњи противник се налази на 10. месту чешког националног шампионата са 14 освојених бодова, а у претходних пет мечева у првенству остварили су две победе, два пораза и реми. У Лиги Европе екипа Слована је трећа са шест освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Из много углова је ова утакмица битна, да би се наставио раст Црвене звезде у глобалном смислу – као тим, као клуб и наравно ту спадају и бројеви који нам могу омогућити да у следећој години будемо повлашћени. Ми улазимо у меч као да нам бодови требају да бисмо прошли групу. То ће публика видети по формацији, односну и приступу. Идемо тамо као да је кључна утакмица за пролаз. Желимо да одиграмо праву утакмицу и да донесемо бодове на Маракану. Фудбал је чудна игра, али приступ и екипа ће бити права и као што би рекла деца играмо “за право” и од тога нећу одустати ни центиметар – истакао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Сама екипа им је састављена од великог броја играча прашке Славије који су на позајмици у Либерецу, између осталих и Хелал, Хромада и Матоушек који су незамењиви у тиму. Ипак, чини се да највећа опасност у екипи прети од Џона Москере, колумбијског офанзивца који је летос пристигао у Либерец и успео да на пет мечева у чешком првенству постигне четири поготка, а последњег дана прелазног рока стигао је на позајмицу и фудбалер ПСВ-а – Михал Садилек. Тим са клупе предводи Павлел Хофтич, који је дуго радио у јуниорским репрезентативним селекцијама Чешке, а већ другу сезону има прилику да води тим на „великој сцени“.

СУДИЈА МЕЧА

Фински арбитар Матијас Гестранијус биће главни судија утакмице шестог кола Групе Л Лиге Европе између Слован Либереца и Црвене звезде. Њему ће помагати земљаци Јан-Петер Аравитра и Мико Алакаре, док је четврти судија Анти Мунука.Гестранијус је већ судио Звезди 2017. године утакмицу против Флоријане са Малте у квалификацијама за Лигу Европе, коју су црвено-бели добили 3:0.

Претходни текстСписак путника за Чешку
Следећи текстВатерполисти преко Војводине до пете победе