Ричмонд Боаћи – Звездина машина за голове

45

Одиграо је Ричмонд Боаћи, један од миљеника Звездине публике и најбољих нападача који су обукли дрес нашег клуба у овом веку, укупно 100. утакмицу за наш клуб у мечу против Златибора и постигао 60. погодак.

Када је први пут обукао дрес Црвене звезде био је двадесетчетворогодишњак који је пристигао из Латине и којије до тада у каријери успевао да само спорадично постиже голове, без сезоне којом би се у потпуности доказао као голгетер – све до тада. Донекле је и разумљиво, јер Боаћи сем у Сасуолу у ком је као тинејџер решетао мреже, није ни добио адекватну прилику да покаже шта зна. Ипак, препознао је Боаћи Црвену звезду као у средину у којој би могао да се осети као у комфор зони и у којој би се профилисао као нападач за велика дела, с друге стране, нашем клубу је био неопходан неко ко ће бити у стању да једнако успешно погађа у домаћем првенству, али и у европским такмичењима која су се утемељила у нашем клубу доласком Владана Милојевића.

Стигао је додуше код Миодрага Божовића у екипу, а тренирао га је још и Бошко Ђуровски, а у тој полусезони је на 20 утакмица постигао 16 голова. Јасан сигнал за челне људе у Црвеној звезди да задрже нападача из Гане који је у том тренутку био на позајмици и то је и учињено. У првој полусезони код Владана Милојевића је на 28 утакмица постигао 23 гола, међу којима су погоци против прашке Спарте у квалификацијама за Лигу Европе, против Партизана, мајсторија против Келна за прву Звездину победу у групној фази неког европског такмичења после дужег времена…

Изазивао је Боаћи огромно интересовање читавог фудбалског света, али је у том прелазном року појачао кинески Ђангсу, међутим, убрзо се вратио на место успеха. По повратку у наш клуб је на 52 меча успео да постигне 21 гол. Када се све сабере – Боаћи је у дресу Црвене звезде на 100 мечева постигао 60 погодака, што је фантастичан учинак.

Нападачу из Гане ће у првој наредној утакмици на нашем стадиону, када то могућности буду дозволиле, бити уручен дрес са бројем 100 који би симболизовао његове укупне наступе.

Претходни текстПетровић постигао најлепши гол у новембру
Следећи текстЗвездаши питају | Дијего Фалћинели