Црвено-бели убедљиви против Триглава, са Французима за пролаз

45

Ватерполисти Црвене звезде остварили су убедљиву победу у 2.колу квалификационог турнира Купа Европе у Крању против домаћег Триглава 19:7 (4:2, 6:2, 3:0, 6:3). Сутра од 10 часова за пролаз у наредну рунду у директном дуелу са француским Нојзи ла Секом.

За разлику од меча против Мађара, црвено-бели су од првог завеслаја били сигурни и одлучни у намери да стигну до тријумфа. Захваљујући Басари, који је постигао првенце у црвено-белој капици, у првом периоду Звезда је креирала почетну предност, (4:2).

Домаћин турнира се резултатски држао до средине другог периода игре када је уследила серија Звездиних ватерполиста 5:0 која је и преломила меч, 10:4.

У наставку постојао је само један тим у базену. Црвена звезда је продужила серију и у трећем и четвртом кварталу до 9:0, а коначан резултат поставио је Петар Смиљевић у финишу за коначних 19:7.

Најефикаснији са шест голова био је Марко Радовић, по 4 су постигли Иван Басара и Петар Смиљевић.

Црвену звезду одлучујучи меч за пласман у наредну рунду очекује сутра од 10 часова против француског представника Нојзи ла Сек.

2.коло, Куп Европе квалификациони турнир

Црвена звезда – Триглав 19:7 (4:2, 6:2, 4:0, 6:4)

Крањ, базен: ПОБ „Крањ“. Судије: Себастијан Дерво (Француска) и Хауме Таксидо (Шпанија). Искључења: Црвена звезда 7, Триглав 9. Петерци: Црвена звезда 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић 1, Стојановић, Тртовић, Вићковић, Басара 4, Вукићевић 3, Шулц, Смиљевић 4, Радовић 6(2), Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

ТРИГЛАВ: Бетон, Поповић 2, Јежина, Шоклер, Лах, Гостич 1, Пусавец 1, Пауновић, Новак, Јустин 1, Тропан 2, Церар, Зурби. Тренер: Примож Тропан.

Претходни текстНови тријумф у Новом Саду, кадеткиње наставиле победнички низ
Следећи текстЗвезда у осмини финала Купа Европе