Црвена звезда – Рад 3:0 (2:0)

88

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Рада резултатом 3:0 у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Радост Дејану Станковићу, головима су донели Милан Павков, Ричмонд Боаћи и Срђан Спиридоновић, наш тим је стигао до нове победе у првенству, а прву утакмицу у сениорском фудбалу одиграо је шеснаестогодишњи Марко Лазетић.

Црвена звезда – Рад 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Павков у 17, Боаћи у 41. и Спиридоновић у 59. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 60. Радуловић), Панков (од 60. Милуновић), Дегенек, Ераковић, Саного (од 60. Петровић), Николић, Спиридоновић, Гаврић, Боаћи (од 76. Крстовић), Павков (од 76. Лазетић).

Резерве: Поповић, Милуновић, Хајдин, Петровић, Симић, Бачанин, Бен, Радуловић, Фалћинели, Крстовић, Лазетић.

Рад: Кахриман, Ђорић, Стојановић (од 46. Лазаревић), Дамњановић (од 65. Блажић), Јовановић, Цигер (од 65. Радивојевић), Буснић, Живковић (од 71. Илић), Ризнић (од 46. Трифуновић), Стојсављевић, Трнинић.

Резерве: Марковић, Тановић, Газивода, Миличковић, Ковачевић, Лазаревић, Трифуновић, Бајић, Блажић, Радивојевић, Илић.

Жути картони: Боаћи (Црвена звезда), Трнинић (Рад).

Као награду за добар рад и сјајне партије у омладинцима нашег клуба, прекоманду у први тим за данашњу утакмицу добили су Матеја Бачанин, офанзивни везиста рођен 2003. године, као и Марко Лазетић, нападач рођен 2004. године. Пре самог меча, од стране спортског директора Митра Мркеле уручен је и дрес са бројем 104 нашем некадашњем фудбалеру и једном од најбољих Звездиних штопера у последњој деценији – Дамјану Ле Талеку, који обележева укупно забележених наступа француског интернационалца у нашем клубу. Такође, минутом ћутања упућен је и последњи поздрав недавно преминулој легенди фудбала – Дијегу Марадони.

Неколико покушаја на старту меча, пре свих расположеног Жељка Гаврића, који је дриблинзима потпуно „збуњивао“ одбрану Рада, означили су увертиру за, условно речено, рани гол који је Црвена звезда постигла. Играо се 17. минут када је Павков искористио неодлучност Стојсављевића и показао да се када је пред противничким голом сналази као „риба у води“. Сјајно је прихватио лопту, луцидно надмудрио дефанзивца Рада и рутински матирао Кахримана.

Наставио је Гаврић да прети и после постигнутог гола. Играо се 23. минут када је прво шутирао, а потом и низом дриблинга потпуно надмудрио читаву одбрану Рада, али је Кахриман у оба случаја успео да интервенише и спречи нашег везисту да се упише у стрелце. Интервенисао је голман гостију и три минута касније, када се после паса Павкова нашао испред Спиридоновића. Најконкретнију прилику у првом делу игре Гаврић је имао у 36. минуту када га је Спиридоновић феноменално упослио, а он се нашао испред Кахримана, међутим, послао лопту преко гола, иако је утисак да је она незгодно одскочила тик пре шута. Да се на одмор оде са два гола предности постарао се Ричмонд Боаћи, иако велике заслуге за гол из 41. минута иду Срђану Спиридоновићу. Оштар пас у петерац послао је брзоноги крилни нападач, а центарфор из Гане је „продужио“ ногу и послао лопту у мрежу ривала.

Већ на старту другог полувремена се видело да су фудбалери Црвене звезде „гладни“ голова. Прво је Спиридоновић ударцем завршио сјајну акцију нашег тима, а потом је и Боаћи у 48. минуту шутирао оштро са двадесетак метара, али тик поред стативе, премда је лопта закачила једног дефанзивца Рада. Узвратили су и гости преко резервисте Трифуновић који је у 52. минуту затресао пречку. Мало је фалило Боаћију да искористи кикс одбране гостију у 57. минуту, али као да није очекивао лопту која му се одбила на петерцу, па је Кахриман успео да интервенише.

Вратио је Боаћи асистенцију Спиридоновићу у 59. минуту. Одличан преглед игре нашег центарфора и још боље проигравање за брзоног везисту који се одлично убацио по десном боку, наместио лопту на „левицу“ и сјајно матирао голмана Рада. Потом је Станковић направио троструку измену па су на терен ушли Милуновић, Петровић и Радуловић, а из игре изашли Гајић, Панков и Саного. Утакмицу против Рада ће заувек памтити један шеснаестогодишњак – Марко Лазетић, ког је Дејан Станковић на терен послао у 76. минуту. Талентовани нападач рођен је 2004. године и на терен је ушао уместо Павкова, док је Крстовић заменио Боаћија. Управо је Лазетић имао најизгледнију прилику у финишу меча, када је у 89. минуту после шута Гаврића, само поставио ногу на петерцу, међутим Кахриман је успео да одбије лопту до стативе.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Станислав Живковић
Следећи текстФутсалери убедљиви у Крагујевцу