У сусрет противнику – Рад

45

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова дочекују екипу Рада на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 16. кола Суперлиге Србије у новом изазову на путу ка титули.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Прву утакмицу против екипе Рада одиграли смо 31. јула 1968. године у пријатељском дуелу из којег је наш тим изашао као победник убедљивим резултатом 11:0. Укупан број одиграних дуела против Рада износи 83, у којима смо 65 пута изашли као победници, 10 пута је било нерешено, док је седам пута Рад однео целокупан плен. Укупна гол разлика износи 163 наспрам 43 у корист нашег тима.

Црвено-бели су у претходних десет мечева забележили максималан учинак уз фантастичну гола разлику од 34:4 у нашу корист.

Последња утакмица одиграна је прошле сезоне када је 29. маја, на дан остварења највећег успеха клуба, Црвена звезда победом од 5:0 на Бањици обезбедила своју 31. титулу првака државе, трећу заредом. Голове на стадиону “Краљ Петар Први” постигли су Мирко Иванић, Срђан Бабић, Милош Дегенек и Алекса Вукановић (два пута).

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Рада можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на заслуженом првом месту табеле Суперлиге Србије, са освојеним 41 бодом. На последњих пет мечева националног шампионата, црвено-бели су славили три пута и ремизирали два. У Европи Црвена звезда је везала три победе и тренутно је на 2. месту групе Л са девет освојених бодова. Наш сутрашњи ривал се тренутно налази на 18. позицији на табели Суперлиге Србије. У претходних пет мечева Грађевинари су остварили две победе и три пораза.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

У овом тренутку још увек нисмо сигурни да ли ће неко од играча који нису путовали у Белгију бити спреман за меч против Рада. Када су Катаи и Канга у питању сигурно да нећемо ризиковати, Саного се полако враћа. Што се тиче Родића чекамо поновно тестирање, још увек нисмо сигурни да је Гобељић максимално спреман, уколико будемо видели било какав проблем у наредна 24 сата ни са њим такође нећемо ризиковати – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић пред дуел са Радом.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитер утакмице 16. кола Црвена звезда рад биће Андрија Стојановић из Београда. Помагаће му Милан Караџић и Драган Перановић, док је четврти судија Срђан Јовановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота, 28. новембар:

Мачва – Инђија 3:0

Недеља, 29. новембар:

Чукарички – Напредак (15 часова)
Металац – Златибор (15 часова)
Нови Пазар – Бачка (15 часова)
Вождовац – Младост (15 часова)
ТСЦ – Партизан (15 часова)

Понедељак, 30. новембар:

Раднички Ниш – Војводина (16 часова)
Пролетер – Јавор (16 часова)
Спартак – Радник (16 часова)

Претходни текстГолеада и нова победа омладинаца
Следећи текстЦрвено-беле лако до бодова против Јуниора