Станковић после Гента: Лепо је писати историју у Звезди

43

Остварила је Црвена звезда још једну велику европску победу, а овог пута савладан је Гент у Белгији резултатом 2:0. Поносан после утакмице на играче које тренира био је Дејан Станковић.

Честитам играчима на феноменалној борби. Рекао сам јуче да се нећемо бранити, а ако смо то урадили, онда је то било организовано. Добро смо спремили утакмицу, чекали наше шансе и искористили их. Полако идемо ка циљу и ка томе да пролеће проведемо у Европи. Победу бих посветио играчима који су остали у Београду, што због корона вируса, што због повреда и умора. Видели сте и сами да нисам лагао кад сам рекао да смо тим и да су за мене сви стартери. То смо показали данас, победом против Гента на њиховом терену. Још једном честитам играчима и свима који су уз нас и који нам пружају подршку у добрим и тешким тренуцима – почео је Станковић.

Детаљније је шеф стручног штаба црвено-белих говорио о тактици коју је поставио.

– Зашто дати противнику могућност да те казни у ономе у чему је најбољи? У случају Гента то је брзина и игра иза леђа. Трудили смо се да им успоримо напад, као у кошарци, да им не дозволимо да креирају било шта. Полако смо постављали блокове, спуштали се.. Свако је испунио оно што је тражено и заиста смо били свесни одакле могу да нам запрете.

Дејан Станковић је постао први тренер Црвене звезде који је успео да победи у Белгији.

– Феноменално. Сјајан податак. Лепо је писати историју са Звездом, мислим да је то сан свакога ко дође у клуб, било да је руководилац, тренер, играч.. Једни без других не можемо, драго ми је што смо направили сјајну групу где сви имамо заједнички циљ. Идемо корак по корак ка историји.

Истакао је Станковић да ће црвено-бели максимално приступити и наредним европским утакмицама.

– Дочекујемо Хофенхајм у следећој утакмици на нашем терену. Све је могуће, докле год постоји шанса да будемо први, морамо да верујемо у њу. Не смемо да спуштамо гард, јер још увек ништа није завршено. Управо је зато фудбал интересантан, јер је чудна игра. Са оваквим приступом, жељом, вољом и организацијом, имамо право да се надамо свему.

Шеф стручног штаба нашег тима похвалио је и Алексу Вукановића, који се нашао на несвакидашњој позицији и покривао малтене читаву леву страну.

– Рекао сам му да је само потребно да ми верује. Причали смо против Војводине и тада сам му открио да размишљам о томе да играмо са три играча у одбрани и да се психички спреми, те да само буде пажљив и упија све што радимо на тренинзима. Није то била опклада, само сам био убеђен да ће то одрадити врхунски и био сам у праву, одиграо је перфектно. Драго ми је што су то препознали саиграчи, а измена на полувремену Гента, говори у прилог томе колико је добар био.

Није Станковић штедео речи хвале ни за Његоша Петровића чији је погодак у 53. секунди отворио меч на најбољи могући начин за Црвену звезду.

Екипа избаци појединца. Сви су одиграли перфектно, и ово је заиста била тешка тактичка утакмица. Много борбе, а Петровић је деловао баш зрело у средини терена против незгодног противника. Жао ми је што није завршио утакмицу, и што је због јаког ударца који је добио, морао да изађе са терена. Ипак, за мене је његова вечерашња игра само потврда да је пред њим блистава каријера – закључио је Станковић.

Претходни текстМилуновић: Атмосфера из свлачионице је кључ успеха
Следећи текстБорјан: Нећемо стати на овоме