Станковић пред Гент: Нећемо се бранити

60

Црвена звезда ће сутра од 18 часова и 55 минута гостовати белгијском Генту у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић који пред меч има много кадровских проблема.

Постоје проблеми са повредама, али оне су саставни део фудбала и о томе сам много пута причао. Чињеница је да ћемо наступити без пет играча који су играли у Београду против Гента, али сам много пута до сада поновио да имамо двадесет стартера. Знам које смо играче оставили код куће и колико они значе за Звезду, али нема алибија. На нама је да се адаптирамо на ситуацију. Имамо екипу која ће се супротставити Генту и која је спремна за утакмицу. Видећете и сами какав ће тим изаћи сутра – верујем у све њих. Нећемо да потцењујемо Гент, мислимо да су квалитетни, али нећемо се бранити – почео је Станковић.

Похвално је говорио о квалитетима нашег сутрашњег ривала.

– Гент је једна од бољих екипа у групи и њихов проблем није игра, већ резултат. Требали су да освоје више бодова него што табела показује, када се узме у обзир њихов квалитет. Не можемо да се концентришемо на један резултат, иако реално кажем – реми би нам одговарао. Циљ нам је да одиграмо добру утакмицу и останемо непоражени. С друге стране, они ће сигурно ићи на победу, тако да ћемо бити спремни за све што се дешава на терену и покушаћемо да одговоримо на прави начин. Мислим да им је утакмица против Шарлое једна од бољих које су одиграли у последње време. На почетку су имали проблеме, а после су били доминантни. Њихов менталитет је такав да ће ићи на победу, они не могу другачије, видело се то и против Роме прошшле године. Не прилагођавају се, већ играју своју игру. Изгледали су добро и без Јаремчука.

Шеф стручног штаба нашег тима истакао је да Црвена звезда не одступа од циља који гласи – презимљавање у Европи.

Пре него што је почела групна фаза Лиге Европе, причао сам да ћемо урадити све што је у нашој моћи да то такмичење играмо и на пролеће. Ишли смо меч по меч и нисмо обраћали пажњу на друге резултате, већ смо гледали само себе. Одиграли смо три различите утакмице, све са циљем да одузмемо противнику оно што најбоље ради, а да извучемо максимум из наше игре. Тако смо се спремали. Нисмо били отпимисти, већ реалисти и свесни да ако урадимо све што умемо и знамо, можемо да останемо у Европи. Да ми је неко понудио шест бодова из прва три кола – прихватио бих – закључио је Станковић.

Дејан Станковић је на конференцији и изразио саучешће породици Дијега Марадоне, који је данас преминуо у 60. години живота.

Претходни текстУ сусрет противнику – Гент
Следећи текстЗвезда тренирала у Белгији