Фалћинели – више од нападача

40

Изабранике Дејана Станковића у четвртак од 18 часова и 55 минута очекује утакмица 4. кола групне фазе Лиге Европе против екипе Гента, тима који смо већ савладали пре три недеље (2:1).

Одмерили су снаге наши првотимци са белгијским тимом пре одласка на репрезентативну паузу и уписали веома битну победу на домаћем терену која је резултат добре игре сваког појединца који се нашао на терену.

Одличну партију пружио је једини италијански фудбалер у нашем тиму Дијего Фалћинели, који из утакмице у утакмицу потврђује да је велико појачање за Црвену звезду. Није успео Фалћинели да се упише у листу стрелаца на овом дуелу, али је заједно са саиграчима на феноменалан начин одрађивао задатке који су им постављени и који су били изузетно корисни за читаву екипу.

Чињеница да је Фалћинели на утакмици против Гента био други играч који је највише претрчао, укупно 11.376 километара довољно говори о тактичкој замисли нашег стручног штаба коју је нападач у потпуности испоштовао и допринео и другој везаној победи у Европи. Одлично се кретао Фалћинели током читавог дуела и остављао велики део простора, који су његови саиграчи искористили на прави начин и постигли два гола.

Црвено-беле већ за два дана очекује дуел у Белгији и прилика да остваре и прву победу на гостујућем терену у Лиги Европе. Будући да шеф стручног штаба Дејан Станковић због повреда неће моћи да рачуна на све играче за овај дуел и да наш тим одлази на мегдан Генту у извесној мери десеткован, нападач црвено-белих имаће доста одговоран задатак и бити у прилици да понови одличну партију од пре неколико недеља.

Претходни текстЗвездини бисери – Сјајни омладинци и кадети
Следећи текстЕраковић: У Гент да наплатимо постигнуто