Шеста победа у низу за кадете

76

Наставља Никола Митић да ређа победе на клупи наше кадетске селекције, с обзиром да су и данас, на веома неугодном гостовању у Суботици, савладали домаћи Спартак резултатом 3:1. Погоцима Мирка Николашевића, Матеје Радоњића и Алексеја Вукичевића, наши бисери су остварили победу у оквиру 20. кола Кадетске лиге Србије.

Спартак – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: „Градски стадион Суботица, вештачка трава“.

Судија: Срђан Тановић.

Стрелци: Бекић у 73. минуту за Спартак, а Николашевић у 29, Радоњић у 66. и Вукичевић у 88. минуту за Црвену звезду.

Спартак: Шафранко, Десница (од 46. Радуловић), Ивандекић (од 80. Ћук), Арсенин, Јанковић, Милетић (од 63. Бекић), Симин (од 60. Лакић), Маљукан (од 89. Броња), Станић, Пеић-Тукуљац, Копуновић.

Црвена звезда: Маринковић, Митић (од 90. Савић), Ергарац, Вукичевић, Стојсављевић, Видојевић, Радоњић (од 71. Миладиновић), Лолић, Мијатовић (од 90. Шкобаљ), Николашевић (од 89. Гојков), Бубањ (од 89. Димитријевић).

Жути картони: Копуновић (Спартак), Маринковић, Митић (Црвена звезда).

Претили су Митић и Бубањ у уводним тренуцима меча, а управо је нападач из Ниша у деветом минуту имао одличну прилику. Николашевић је прихватио лопту на левом боку, дриблингом се ослободио чувара и сјајно центрирао за Бубња који је главом шутирао тик преко гола. Минут касније су се Копуновић и Маринковић практично нашли „очи у очи“, али је сјајно излетео наш чувар мреже, а офанзивац Спартака шутирао поред стативе.

Вукао је Мијатовић у 16. минуту лопту практично од сопствене половине до гола домаћих. Заправо, једину сарадњу имао је са Бубњем ком је додао лопту, а овај га сјајно упослио у простор, међутим успео је Шафранко да одбрани ударац наше „седмице. Ипак, дошли су до предности наши кадети преко првог стрелца екипе – Мирка Николашевића, али велике заслуге за гол иду и сјајном Видојевићу који се „претплатио“ на сјајне дуге лопте у простор којима упошљава наше офанзивце и прави им стопостотне прилике. Играо се 29. минут када је Видојевић са половине нашег тима послао дијагоналу за Николашевића који је луцидно утрчао иза леђа одбране и рутински завршио акцију.

Мирно се ушло у друго полувреме. Фудбалери Црвене звезде су контролисали темпо игре, док су домаћи покушавали да кроз контре запрете. Могао је Мијатовић у 64. минуту да удвостручи предност после сјајног паса Лолића у простор, али је отишао превише искоса, па није успео да могоди мрежу Шафранка. Ипак, у 66. минуту – мат у три потеза. Николашевић је одиграо пас за Мијатовића који је петом упослио Матеју Радоњића, а он је утрчавао практично са центра игралишта, прихватио лопту и рутински матирао Шафранка.

Брзо су домаћи смањили предност црвено-белих. Играо се 73. минут када је Бекић искористио нешто слабију комуникацију у одбрани нашег тима и матирао Маринковића. Желели су наши бисери и до трећег поготка, а шансе су се ређале као на траци. Два пута је Мијатовић могао да погоди, у три добре прилике био је Миладиновић који се опоравио од повреде руке, али је Шафранко био на висини задатка сваки пут, све до 88. минута. Извео је Мијатовић ударац из угла, највиши у скоку био је дефанзивац Алексеј Вукичевић и главом, у стилу класичног центарфора, матирао голмана домаћих и поставио коначан резултат.

Претходни текстЦрвена звезда гостује Партизану
Следећи текстПреокрет омладинаца у режији Митуљикића