Добар почетак Звезде, Палилула боља после преокрета

45

У другом колу првог турнира Купа Србије за ватерполисткиње у Новом Саду Црвена звезда је поражена од Палилуле резултатом 9:6 (3:3, 5:1, 1:1, 1:0). Последње, треће коло, игра се вечерас, док се за две недеље у Београду игра други турнир Купа. Бодови се сабирају, а две најбоље екипе ће крајем децембра играти један меч за трофеј.

Звезда је одлично почела меч и после шест минута је головима Јане Лујић и Христине Илић водила 3:1. Црвено-беле су два поготка постигле са играчем више, док је Илић била прецизна из петерца. Међутим, у последњих 60-ак секунди првог периода Мила Глушчевић је донела изједначење Палилули, а иста играчица је наставила серију и у другом периоду, када је најпре са још два поготка у првих 70 секунди преокренула на 5:3, да би касније, после поготка Андрее Гашић, била прецизна и за 6:4, односно 8:4, колико је било на полувремену.

Илић је смањила заостатак, али су мреже до краја углавном мировале и Палилула је одржавала три гола разлике и стигла до победе од 9:6. Црвено-беле су на почетку прве и треће четвртине имале по још један петерац, које нису успеле да искористе. Глушчевић је била најефикаснија са шест голова, сок су код Звезде по два постигле Лујић, Илић и Гашић.

Ватерполисткиње Таша у другом мечу су поражене од Војводине резултатом 18:3 (6:0, 3:1, 5:0, 4:2), а вечерас од 21 сат играју против Звезде последњи меч на првом турниру.

Црвена звезда – Палилула 6:9 (3:3, 1:5, 1:1, 1:0)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Тодоровски, Шарац, И. Лујић, Миљковић, Миловановић, Ј. Лујић 2, Лукић, Илић 2, Гашић 2, Зелић, Антанасијевић. Тренер: Томовић.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 1, А. Трмчић, Рудић, Глушчевић 6, Д. Милићевић, Марков, Мандић, Миладиновић 2, Андрејевић, Димитријевић. Тренер: Вујадиновић.

Претходни текстАкција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани
Следећи текстЗвездине рвачице првакиње Србије