Звездини бисери – Нових 40 голова

68

У викенду за нама наши бисери одиграли су једанаест утакмица у којима су забележили девет победа и два ремија и постигли тачно 40 голова.

Вратили су се пулени Марка Неђића на победнички колосек и у оквиру 18. кола Омладинске лиге Србије савладали ИМТ резултатом 1:0. Утакмицу је ударцем са беле тачке решио први стрелац екипе Никола Кнежевић и донео три бода Црвеној звезди у шампионској трци, уз то је ово трећи меч у низу за наше бисере без примљеног поготка. Утакмица 18. кола Омладинске лиге Србије, између Графичара и Младости из Лучана, завршена је резултатом 2:3. Шансе су се низале и на једној и на другој страни, али су мреже мировале читаво прво полувреме. У другом су гости ипак били ефикаснији, а оба гола за наш тим постигао је члан кадетске селекције прикључен омладинцима Графичара Александар Кахвић, који је и овога пута показао да су му голови главна особина.

1. Бродарац – 46 бодова, гол разлика 40:15

2. Партизан – 42 бода, гол разлика 48:18

3. Црвена звезда – 41 бод, гол разлика 49:13

——

12. Графичар – 20 бодова, гол разлика 19:26

Стрелци: Никола Кнежевић (Црвена звезда, 11 голова) Матеја Бачанин (Црвена звезда, 10 голова), Никола Митуљикић (Црвена звезда, 6 голова), Урош Бранковић (Црвена звезда, 5 голова) Петар Пиплица (Графичар, 4 гола).

Црвено-бели бисери остварили су победу у оквиру 18. кола Кадетске лиге Србије савладавши Телеоптик резултатом 1:0. Велику радост тренеру Николи Митићу донео је његов презимењак – Вељко Митић чијим поготком се наплатила добра игра наших талената. Утакмица кадетских селекција Графичара и Младости из Лучана је одложена и биће одиграна у другом термину

1. Војводина – 47 бодова, гол разлика 51:17

2. Чукарички – 44 бодова, гол разлика 57:13

3. Партизан – 43 бода, гол разлика 58:7

4. Црвена звезда – 43 бода, гол разлика 53:12

5. Графичар – 36 бодова, гол разлика 49:20 (утакмица мање)

Стрелци: Александар Кахвић (Графичар, 21 гол), Мирко Николашевић (Црвена звезда, 12 голова), Лука Бошковић (Графичар, 9 голова), , Давор Ракић (Црвена звезда, 8 голова), Јован Мијатовић (Црвена звезда, 8 голова).

Фудбалери нашег развојног тима савладали су екипу Железничара убедљивим тријумфом од 3:0 у оквиру 14. кола Прве лиге Србије головима Стефана Цветковића и Борисава Бурмаза.

1. Раднички 1923 – 35 бодова, гол разлика 29:13

2. Кабел – 28 бодова, гол разлика 17:7

3. Графичар – 25 бодова, гол разлика 20:14

Стрелци: Стефан Цветковић (6 голова), Борисав Бурмаз (4 гола), Илија Бабић, Лазар Марјановић, Димитрије Побулић (2 гола).

Блистали су млађи омладинци Графичара које са клупе предводи Душан Шарановић на гостовању ИМТ-у, тријумфовали резултатом 8:1 и остварили још једну победу. Хет-трик остварио је Лука Маринковић, два поготка су дело Милана Бајића, а прецизни су били још Иван Никчевић, Немања Радојевић и Андреј Богићевић.

Нема стајања за наше млађе кадете који су били и више него убедљиви на гостовању Раду и освојили три веома важна бода у трци за титулу. Пулени Срђана Бугарског су славили резултатом 5:1, а пажњу на себе су головима скренули везиста Јован Светозаревић (3) и нападач Андреј Шкобаљ (2).

Пионири Црвене звезде су феноменални од почетка сезоне, знају само за тријумфе, а нову победу остварили су против Аде. Резултат је био 8:1 за изабранике Бојана Маћешића, по два пута погађали су Теодор Илић, Лука Ђорђевић и Никола Гачић, а по једном Андреј Младеновић и Димитрије Илић, чиме је направљена сјајна увертира пред вечити дерби који је на програму следећег викенда и у који ће наши пионири ући као суверени лидери на табели. Пионири Графичара савладали су Бродарац резултатом 3:0. Изабраници Милорада Вилотића, годину дана млађи од ривала, одлично су играли током читаве утакмице и заслужено славили. У стрелце су се уписали Страхиња Стојковић, Андрија Максимовић и Даворин Тошић.

Донели су читав плен из Обреновца, млађи пионири Црвене звезде у дуелу са домаћим Радничким. Резултатом је био 5:2 у корист изабраника Уроша Урошевића, а мрежу ривала су погађали Душан Јовичић, Лука Зарић, Ђорђе Вранић, Вељко Журић и Стефан Гудељ. Остварили су победу пулени Милоша Ђорђевића на гостовању ОФК Београду. Млађи пионири Графичара тријумфовали су резултатом 4:2, а погађали су Ђорђе Цветковић у 2, Петар Поповић у 14, Огњен Вулићевић у 17. и Урош Ђорђевић у 31. минуту.

Петлићи Црвене звезде су и поред добре игре поражени на гостовању екипи Вождовца резултатом 2:0.

Претходни текстТешко гостовање Црвене звезде у Лиону
Следећи текстНајбољи потези црвено-белих у октобру (видео)