Црвена звезда првак Србије!

88

Рагбисти Црвене звезде одбранили су титулу шампиона Србије пошто су у финалу плеј-офа савладали „вечитог ривала“ Партизан 1953 резултатом 20:12.

Након пуно проблема и промена у календару које је ове сезоне изазвала пандемија вируса Ковид-19 данас се на стадиону СЦ Инге на Звездари утакмицом финала плеј-офа завршило Првенство Србије у рагбију 13 за сениоре.

Водила се жестока броба на почетку сусрета, а црвено-бели су до вођства дошли у 27. минуту есејем Петра Милановића. Зоговић је био непрецизан у додатном шуту, па је резултат био 4:0. Само шест минута касније Звезда је увећала предност преко Дениса Ченгаја, а Зоговић је овога пута прецизан за 10:0. Партизан делује збуњено и дезорганизовано, што наши рагбисти максимално користе. Никола Ђурић постиже трећи есеј. Зоговић је по други пут прецизан и два минута пре краја Звезда има предност од 16:0. Црно-белима ништа не полази за руком. Шут са центра завршна директно у ауту, што Црвена звезда користи. Из казне са центра Војислав Дедић доноси још два поена за црвено-беле – 18:0. То је и резултат са којим се одлази на одмор.

На самом почетку другог полувремена Партизан постиже есеј. Стрелац је Драган Јанковић, а Јашари је прецизан за 6:18. У 57. минуту црвено-бели из казне, коју је успешно реализовао Милош Зоговић повећава вођство на 20:6. Три минута касније Партизан је смањио есејем Александра Павловића, а Јашари поставља коначан резултат – 12:20.

Рагбисти Црвене звезде освојили су пету шампионску титулу у историји клуба, а 15. трофеј укупно.

ПАРТИЗАН 1953 – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:20

Београд – Стадион: СЦ Инге. Играно без присуства публике. Судија: Стефан Стаменић. Помоћници: Ђорђе Дивић, Душан Вирц.

Партизан 1953: Драган Јанковић, Немања Манојловић, Владимир Милутиновић, Александар, Александар Павловић, Павле Војиновић, Ђорђе Стошић, Џавид Јашари, Душан Милутиновић, Михаило Илић, Дарио Абидиновић, Михајло Стојиљковић, Денис Бибић, Стеван Стевановић. Резерве: Велибор Каранови, Енис Бибић, Ђорђе Крњета, Томислав Стојиљковић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Валентино Миловановић, Петар Милановић, Денис Ченгај, Владимир Бошковић, Војислав Дедић, Александар Ђорђевић, Марко Јанковић, Владислав Дедић, Стефан Недељковић, Миодраг Томић, Никола Ђурић, Милош Ћалић. Резерве: Вук Штрбац, Ненад Жујић, Урош Мартиновић, Доротеј Дадо Арнолд.

Претходни текстСигуран старт пионирских селекција
Следећи текстТешка и заслужена победа Црвене звезде у Копру