Андреа покорила Европу

53

Млада српска џудо дама одушевила је првог дана Европског јуниорског првенства у Поречу. Андреа Стојадинов нас је до сада небројено пута обрадовала медаљама са домаће и међународне спортске сцене. На првом овогодишњем Европском првенству које се одржава под ванредним мерама заштите од Ковид-19, Андреа Стојадинов је после врхунског резултата на ГС у Будимпешти, доминирала и у Поречу и такмичење завршила на највишем степенику победничког постоља. Златном медаљом у категорији до 48 килограма, још једном је потрвдила да је у врху јуниорске међународне џудо сцене.

Драго ми је да сам искористила последњу прилику која ми је дата, да се у овој излазној години окитим титулом првака Европе. Да дан буде још лепши, не много после мене Марица је у категорији до 57кг поновила исти резултат. Наша срца су са Ањом која је увек била тандем са нама и која се такође увек са медаљом такође враћала са великих такмичења – рекла је Андреа Стојадинов европска шампионка у категорији до 48 килограма.

Ситуација изазвана пандемијом Ковид-19 донела је ситуацију која до ове године није виђена на спортским борилиштима у џудоу. Празне спортске хале, такмичења без публике, боравак спортста у карантинима уз константно тестирање сада су императив при организацији свих такмичења на интернационалном или националном нивоу.

Што се мера генерално тиче, слично је као у Будимпешти -рекла је Андреа Стојадинов.

Кад смо стигли у Пореч, одмах смо радили ПЦР тест и били у собама све док нису стигли негативни резултати. Свуда морамо да носимо маске, сем ако се активно загревамо. Врло су ригорозни по том питању. Мере нам температуру висе пута дневно и воде рацуна да дрзимо дистанцу.

Иако актуелна ситуација није једноставна ни за кога, наше репрезентативке су имале јасан план од кога нису одступале а то је освајање крова Европе.

Искрено, од почетка па до самог финала нисам ни имала утисак да сам на такмичењу од толиког значаја. Иначе ово ми је пето јуниорско првенство Европе и никад нисам стигла ни да се борим за медаљу, иако имам две светске медаље у овој узрасној категорији, европска ми је недостајала у колекцији. Велику захвалност дугујем мојој породици, али и свима у Црвеној звезди, на челу са Стојаном Вујком и Иваном Бошњаком као и Џудо савезу и председнику Ивану Тодорову. Уверена сам да ћемо и у периоду који долази опет донети лепе вести – рекла је Андреа Стојадинов.

Претходни текстТерзић: Заслужујемо европско пролеће
Следећи текстДан када је Звезда победила Ливерпул