Пас игра Звездин модел за Европу

57

Фудбалери Црвене звезде имали су невероватне статистичке бројке што се тиче пас игре на мечу против Слована из Либереца и на делу показали да ће то бити једно од главних оружја за утакмицу против Гента која је на програму у четвртак.

Црвено-бели су на мечу против Слована имали укупно 476 додавања, за 213 више од ривала, што довољно говори о стрпљењу и начину на који наш тим гради игру. Оно што је још фасцинантније то је да смо имали 87 посто успешних пасова укупно и чак 80 посто прецизних додавања ка напред. Иако је обично да се при таквој статистици највише истакну штопери, код нас су пажњу на себе скренули и везни фудбалери, па је Саного тако имао 50 од 53 успешних додавања, а Николић 47 од 54. Сама чињеница да је три од пет голова на мечу са Слованом из Либереца дошло после асистенција, а да је било укупно осам кључних пасова, довољно говори о томе о стилу и начину игре пулена Дејана Станковића.

И на суперлигашком мечу против Радника из Сурдулице, Црвена звезда је имала 89 посто тачних додавања (81 посто напред). Укупно 620 тачних пасова од 696, што је практично три пута више од додавања ривала. Играч који се највише истакао у редовима нашег тима је Гелор Канга. Он је био невероватан, па је од 118 пасова укупно 105 додао прецизно.

Све у свему, јасно је како је Црвена звезда одиграла последња два меча. Утакмица против Гента је на програму у четвртак од 21 час, а изабраници Дејана Станковића ће вероватно и на том мечу покушати да кроз пас игру, прецизна додавања и започињање напада из последње линије остваре позитиван резултат. Звезда игра леп и атрактиван фудбал, о томе осим субјективног утиска, говоре и концизни статистички параметри.

Претходни текстЗвездин блиц 1: Радловачки испред Ињац и Говедарице
Следећи текстЗвезда ТВ | Љубав јача од свега